yamaha_demo_tour




Miláno: Příslušenství + video!

Eicma je do značné míry také výstavou příslušenství a nekonečného výčtu především italských, ale také světových firem zabývajících se výrobou doplňků a oblečení. Obejít vše je takřka nemožné, tudíž se v následujících řádcích zaměříme spíše na ty firmy, které nás něčím speciálním zaujaly či představily některé zajímavé nové produkty.


Brembo

Italského výrobce brzdových systémů a příslušenství jistě není třeba představovat. Ten zaujal nádhernou expozicí, kde si doslova pohrál se světly a stíny. Kombinace vlastních výrobků se vtipně řešenou videoprezentací promítanou na bílé stránky obřích knih dosáhl maximálního efektu a zájmu kolemjdoucích. Navíc celá expozice působila velice nenásilně a v táhla Vás do vnitřních prostor „stánku“, kde bylo možno si pohodlně posedět a kolem dokola se kochat jednotlivými komponenty a výrobky.




Polini

Výrobce dílů a komponent především pro maloobjemové stroje a skútry lákal svojí novou kolekcí pitbikes. Kromě samotných strojů nás překvapil především fakt, že mají homologaci pro běžný provoz na silnici.




Givi

Tato firma je známa pro našince především výrobou praktických kufrů a zavazadel na motocykly. Tento sortiment samozřejmě v produkci značky na výstavě nemohl chybět, nicméně značka představila i něco ze svého dalšího výrobního programu v oblasti přileb. Konkrétně zde představila svůj nový model přilby pod označením HPS X01. Jedná se o zcela novou variabilní integrální přilbu, jejíž předností je především možnost modifikace do letního a zimního počasí záměnou některých jejich komponent. Když nic jiného jistě se jedná o velice zajímavý nápad. Více o této přilbě naleznete na www.xzero1.com.


Dunlop

Kromě krásných dívek rozdávajících materiály a samolepky nás v expozici této britské firmy zaujala pneumatika pod označením Sportmax Roadsmart. Nová pneumatika překonává údajně svého předchůdce Sportmax D220 ST ve všech oblastech a přináší vynikající zlepšení výkonu především na mokrém povrchu. Reklamní prospekt samozřejmě snese mnohé, o tom jak pneumatika funguje tzv. naostro se bohužel přesvědčíme až později. Každopádně na trhu by měla konkurovat v nabitém segmentu radiálních pneumatik kategorie sport touring, pro který je pneumatika Sportmax Roadsmart určena.


Nolan

Jelikož jezdím s brýlemi, na všech výstavách se zajímám také o odklápěcí helmy. Proto mě potěšil nový model Nolan N103, který po modelech 101 a 102 přichází s vysouvací vnitřní sluneční clonou. Celá skořepina má nový a agresivnější design, místo zaoblených tvarů se pyšní hranami a rovnými plochami. Výrobce použil nový systém gumového těsnění mezi odklápěcí částí a helmou a výsledkem by měla být tišší jízda. Také nový systém odemykání obličejové části pomocí dvou prstů jedné ruky je docela chytře vymyšlený.




Panolin

Švýcarský výrobce maziv a olejů Panolin s téměř šedesátiletou tradicí v Miláně kromě své kompletní nabídky motocyklových maziv a přípravků představil zajímavou novinku v podobě dvou biologicky odbouratelných olejů - Panolin Off Road 4T Bio Race pro endura a Panolin Street 4T Bio Race pro silniční stroje. Výrobce zaručuje, že ekologické vlastnosti těchto maziv ani v nejmenším nesnižují jejich výkon. V dnešní době posedlé ekologií mohou takovéto argumenty i v motocyklové oblasti přijít velmi vhod.




Caberg

Na dalším stánku čeká další odklápěcí helma Caberg Reverso, která umožňuje vyklopení obou polovin bradové části do stran, čímž vznikne otevřená helma s plexi. I zde je přitom k dispozici, jak je tomu u cestovních modelů Caberg obvyklé, vysouvatelná vnitřní sluneční clona. Vedle Sharku Evoline bychom se tak mohli na jaře dočkat další helmy umožňující jízdu bez bradové části nebo s ní.




Osbe

Další italský výrobce helem dokonce v novinářský den uspořádal tiskovou konferenci s představením nového typu helmy Savoia. Ovšem nejednalo se o ledajakou helmu, představen byl jediný kousek, a sice helma určená výhradně pro členy královské rodiny. Otevřená kožená helma s vyšívanými královskými znaky zlatou nití... Ale zdálo se, že Emanuele Filiberto, Prince of Venice and Piedmont, byl s tímto dárkem docela spokojený.


Acerbis

Expozice Acerbis lákala k prohlídce hned dvakrát. Nejprve zrakový vjem okamžitě přitáhl neskutečný počet dřevěných palet, které se staly hlavním stavební prvkem výstavní plochy a následně intenzivní vůně dřeva, která sílila každým krokem přiblížení se k expozici. Především offroadové pestrobarevné výrobky Acerbis působily na drsném dřevě velice kontrastním dojmem. K vidění bylo vše nač si vzpomenete, od pláštěnek, přes chrániče všech možný končetin, přileb, továrních dresů až po kompletní plastové kity různých značek motocyklů.


Bell

Světoznámé přilby s dlouholetou tradicí, předvedli rozmanitost celé své škály motocyklových přileb pro každý typ motocyklu. Piloti sportovních silničních motocyklů nepohrdnou stylovou helmou M1 nebo M4R. Ti s terénními choutky nejspíš sáhnou po modelu 7K. Na skútr se hodí slušívá elegantní přilba s plexi a sešívaným koženým povrchem. Jen by mě zajímalo, jak probíhá fáze leštění? Že by krémem na boty?


Video: Příslušenství

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (37 MB).

Shoei




Dellorto




BMW




Arrow







Sidi




Mitas




Alpina





AGV




Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist