globalmoto_duben_nolan




Pneumatiky pro závodní motorky

Ať už si chcete rychlou jízdu na okruhu jenom vyzkoušet, nebo byste se rádi začali věnovat amatérskému či profesionálnímu závodění, neobejdete se bez pořádných pneumatik. Moto pneumatiky předurčené pro závodní motorky vás podrží i ve velkém náklonu a vytěží z vašeho stroje maximum. Přinášíme výběr TOP 5 závodních pneu, které uspokojí i zkušené a náročné závodníky.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Bridgestone V02
Japonský Bridgestone není ve světě závodních pneumatik žádným nováčkem, vždyť jeho gumy s oblibou používají i špičkoví závodníci na MotoGP. Jedním z oblíbených modelů závodních pneu je Bridgestone V02, který je nabízen v několika různých verzích o tvrdosti Soft a Medium. U tohoto obutí najdete řadu technologií navržených právě pro závody Mistrovství světa silničních motocyklů, například inovativní směs prodlužující životnost pneumatik nebo nárazníkové pásy GP Belt, které zvětšují styčnou plochu zadního kola.

Pneumatiky vám přinesou vynikající stabilitu v zatáčkách a vyniknou mimořádnou přilnavostí při jakékoliv teplotě. Cenově dostupnější alternativou je předchozí model Bridgestone V 01 Soft, dostupný opět i v tvrdosti Medium, který i v silné konkurenci novějších závodních pneumatik podává nadprůměrné výkony.

Continental ContiRaceAttack Comp.
Hledáte pneumatiky, se kterými si zařádíte na okruhu, ale s čistým svědomím na nich můžete vyrazit i na veřejné komunikace? Pak sáhněte po homologovaných pneu ContiRaceAttack Comp. od Continentalu. Jsou dobrou volbou zejména pro amatérské závodníky, kteří hledají výkonné a cenově dostupné pneumatiky vybavené špičkovými technologiemi. Závodní pneu jsou nabízeny ve třech směsích různé tvrdosti od měkké až po tvrdší, tzv. „vytrvalou“. Díky optimalizovanému obrysu přední pneumatiky přináší skvělou ovladatelnost i v extrémních náklonech.

Pirelli Diablo Supercorsa V3
Další pneumatikou plně homologovanou i pro použití na silnici je Pirelli Diablo Supercorsa V3. Jde o nejvýkonnější závodní pneumatiku od italského výrobce Pirelli, která kdy byla schválena pro použití na veřejných komunikacích. Pneu jsou téměř shodné se závodními pneumatikami používanými v soutěžích třídy mistrovství FIM World Superbike Championship. Ani u těchto gum nechybí řada špičkových technologií, například nová biosloupcová zadní část zvyšující přilnavost při maximálním úhlu.

Metzeler Racetec RR
Německý výrobce Metzeler navázal na oblíbený model Racetec Interact novým typem závodních pneumatik Metzeler Racetec RR, který se vyznačuje přesností, skvělou stabilitou a konzistentním výkonem. Silniční pneumatika je určena spíše závodníkům, kteří se jízdě na okruhu a závodění věnují na amatérské úrovni. Pneu však své kvality prokázala na nejednom silničním závodu, kdy svým výkonem zaskočila i profesionální jezdce. Pneu mají vyšší podíl siliky, díky kterému dobře fungují i bez zahřátí na závodní rychlost. Navíc vykazují velmi dobrou přilnavost i při jízdě na mokru.

Dunlop GP Racer D212
Závodní pneumatiky prochází náročnými srovnávacími testy a bývají podrobeny zatěžkávacími zkouškami. V těch na výbornou uspěly mimo jiné pneumatiky Dunlop GP Racer D212, které si v žebříčku TOP 5 závodních pneumatik své místo rozhodně zaslouží. Pozitivní ohlasy získaly mimo jiné také od zkušeného závodníka Chrise Walkera, vítěze světového závodu suberbiků. U těchto pneu najdete například systém NTEC pro optimální výkonnost na silnici i závodním okruhu, nový profil na přední i zadní pneumatice či běhounovou směs Multi-Tread. Ta byla navržena tak, aby jezdcům přinesla zkrácení zahřívací doby a zvýšení přilnavosti na vozovce.

Při výběru závodních pneumatik myslete na to, že ne všechny modely jsou homologované pro jízdu na veřejných komunikacích. Pokud se nechcete stát ryzím okruhářem a rádi byste závodně laděné pneumatiky provětrali i na silnici, upřednostněte ty s homologací.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist