globalmoto_duben_nolan




24hod rekord na pneumatikách Pirelli Angel ST

Skupina novinářů různých národností a testovací jezdci Pirelli vytvořili v testovacím středisku v Nardò zajímavý 24hodinový rekord ve výdrži a zatížení sady nových pneu Pirelli Angel ST.

V sedle super výkonného stroje Suzuki Hayabusa najeli všichni jezdci během jednoho dne 5135,071 km s průměrnou rychlostí 213,96 km/h s využitím jediné sady nových sportovně-cestovních pneumatik Angel ST značky Pirelli, což odpovídá vzdálenosti 12 000 km při běžné rychlosti na silnicích. To na tak výkonný stroj vůbec není špatná hodnota...


U druhého zúčastněného motocyklu, Kawasaki GTR1400, Pirelli a pozvaní hosté vytvořili šest dalších rekordů v této třídě, včetně 12hodinového světového rekordu s ujetou vzdáleností 2502,873 km a průměrnou rychlostí 208,573 km/h. Tento pokus byl obzvláště napínavý, protože v posledním kole 12hodinového limitu měl motocykl mechanickou závadu a překazil původně plánovaný 24hodinový rekord. Testovací jezdec Pirelli, Michele Corallini, který byl také ve věku 54 let nejstarším účastníkem, za mohutného povzbuzování ze strany celého týmu a rozhodčích organizace FIM tlačil motocykl téměř 2 hodiny a urazil posledních sedm kilometrů k cílové čáře časomíry, aby mohl být pokus uznán.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist