globalmoto_duben_nolan




Pierobon X60R - stavba pro okruhové střelce

Italskou firmu Pierobon známe především jako výrobce rámů pro závodní motorky, občas ale z její továrny vyjede nějaká kompletní zajímavá stavbička. Na výstavě v Miláně vzbuzoval velký zájem nejnovější počin – vymazlená okruhovka X60R.

Kapitoly článku

Značku Pierobon si možná pamatujete v souvislosti s její první stavbou na pomezí stylů café racer a streetfighter, který firma představila pod názvem F042 na jaře tohoto roku. S výsledkem své práce byla natolik spokojena, že se rozhodla ve  své kreativní činnosti pokračovat. Tentokrát zamířila do světa supersportů, a díky tomu vznikl tenhle unikátní okruhový speciál.
Kde jinde by se firma z Boloně měla shánět po agregátu, než u sousedů? Stejně jako předchozí stavbu, také X60R pohání motor značky Ducati. Vzduchem chlazený vidlicový dvouválec tvůrci upevnili do rámu z vlastních zásob - koneckonců, nejedná se zdaleka o první spolupráci těchto dvou výrobců. Závodní rámy firmu Pierobon živí už padesát let, a Ducati patří mezi značky, které rámy Pierobon používají i na úrovni MotoGP.
Ti z vás, kteří už posílají do Bologni objednávku, nebudou ošizeni ani na podvozkových komponentech - dostanete to nejlepší odpružení Öhlins jaké je k mání, to samé platí o brzdách Brembo. Správný okruhový šmrnc vaší nové krasavici dodají karbonové kapoty, a  strach všem soupeřům nažene laděný výfuk Termignoni. Nad odkrytým žebrováním motoru musí zaplesat srdce každého Ducatisty.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist