husqvarna_svartpilen_801_2




Miláno - další značky

Přestože výstavní pavilony největší evropské motocyklové výstavy EICMA v Miláně rozhodně nezely prázdnotou, opravdu nových a dosud nepředstavených modelů zde bylo pomálu. Proto jsme se mohli věnovat i menším značkám případně si prohlédnout mašiny, u kterých již oficiální představení proběhlo dříve na podzim.

Kymco

Z Tchaj-wanu přijela posílená třístovka People GT 300i s třiceti koníky pod kapotou, tahounem expozice byl také maxiskútr Downtown 300i, který do příští sezóny vyráží s volitelnou výbavou ABS. Pro zájemce o co nejnižší cenu bude tento model v nabídce i v provedení s dvoustovkovým motorem 200i. Dvoustovkovou verzi dostane také další populární skútr Like 200i. Bohužel na straně motocyklů jsme se v Miláně ničeho nového nedočkali, přestože třeba takový Quannon by se s třístovkovým motorem na trhu určitě neztratil.

SYM

Další tchaj-wanská značka SYM představila sympatický malý naháč s pracovním názvem B9A 125, poháněný vzduchem chlazeným čtyřdobým jednoválcem. Navíc se prý v budoucnu počítá s navýšením objemu na 250 ccm.
Značka SYM je ale na našem českém trhu známá hlavně svými skútry. Proto bude zajímavým příspěvkem do nabídky nový maxiskútr pojmenovaný příznačně MaxSym, který bude nabízen ve dvou motorizacích 400 a 600 ccm.

TGB

TGB předvedlo zajímavou novinku především pro messengery a rozvoz pizzy. Skútr o obsahu 50, nebo 125ccm je vybaven prostorným boxem, který lze navíc vybavit vyhříváním, nebo naopak chlazením, podle toho, co se v něm bude vozit.

Peugeot

Francouzi do Milána přivezli zajímavý koncept tříkolky a řadu svých inovovaných maloobjemových skútrů.


CF-Moto

V expozicích čínských značek bylo znát, že úroveň designu i zpracování razantně stoupá a třeba tento maxiskútr Jetmax CF250 už vypadá docela solidně a rozhodně jej není nutné podezírat z kopírování zaběhlého designu italských skútrů. Jen ten údaj o suché váze 200 kg prozrazuje, že v konstrukci se železem nešetřilo a odlehčování čínské konstruktéry teprve čeká.

Victory

V Miláně jsme si také mohli naživo prohlédnout a osahat nové modely Victory, o kterých jsme již informovali zde.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist