husqvarna_svartpilen_801_2




Papírový model Yamahy XTZ850R a YZ450F

Stejně jako loni v případě Rossiho M1 v Laguně Seca připravila také letos Yamaha rozsáhlou papírovou vystřihovánku. Ta tentokrát cílí na závodění v terénu a s tím spojenou vytrvalostní soutěž rallye Dakar. Kromě zajímavé scenérie nabízí vystřihovánka dva stroje značky Yamaha z let 1995 a 2014 plus jejich 'papírové' jezdce.

Yamaha je v tomto směru jedinečná, protože její vystřihovánky získávají po celkové kompletaci na hodnotě a pro reklamní účely jsou naprosto ideální. Čtenáři, kterým stavba papírových modelů není cizí jistě ocení zajímavé detaily, kterými jsou oba modely motocyklů vybaveny a to včetně kompletního rámu stroje nebo pneumatik včetně kostek.
Součástí vystřihovánky jsou dva motocykly – XTZ850R (1995) a YZ450F (2014). S prvním strojem, u něhož jako základ pro pohonnou jednotku použili dvouválcový motor ze silničního sportovního motocyklu TDM850, závodil v dakarské rallye Stephane Peterhansel. Stroj YZ450F je produkční čtyřdobý motokrosový motocykl. S tímto strojem ve verzi Rally závodil další úspěšný Francouz Cyril Despres, který to letos, snad po vzoru Peterhansela, zkusí za volantem Peugeotu #322 v kategorii automobilů.
Co je potřeba k tomu, aby tato vystřihovánka spatřila světlo světa? Kromě času, přesnosti a trpělivosti je to barevná tiskárna, kvalitní papír formátu A4, skalpel, nůžky a lepidlo. Vystřihovánka je rozdělena do dvakrát dvou bloků A-B plus jeden společný C ve formátu PDF. Součástí je samozřejmě velmi podrobný návod ke stavbě.

  •  pokud se Vám model podaří sestavit, pošlete výsledek své práce (foto.jpg) na elektronickou adresu sportovní redakce Motorkáři.cz

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist