globalmoto_duben_nolan




Obří motocykl Gunbus 410

Pokud patříte k zastáncům teorie „čím větší, tím lepší“, máme tu pro vás opravdovou lahůdku v podobě výtvoru německé firmy Leonhardt s názvem Gunbus 410. Výrobce tvrdí, že jde o největší motocykl na světě, který lze normálně řídit.

Gunbus 410 je 3,45 metru dlouhá a 1,48 metru vysoká mašina. Sedadlo je ve výšce 80 centimetrů, takže sedět se na tom určitě dá. Jezdec se bude muset potýkat s obřím V-Twinem o objemu 6 728 ccm (410 kubických palců) s výkonem okolo 350 koní a šíleným krouťákem 710 Nm při 1 900 otáčkách! Brutální výkon přenáší na zadní kolo pouze třístupňová hydraulická sekvenční převodovka, která disponuje i zpátečkou.
Opravdu obrovská jsou kola, která vypadají jako dva balóny. Průměr přední pneumatiky je skoro metr (38 palců) a její šířka činí 28 centimetrů (11 palců). Zadní pneumatika je ještě větší, konktrétně zde naměříme 42 palců v průměru a 15 palců na šířku (1 palec = 2,54 cm). O brždění se starají dva přední kotouče s průměrem 310 mm a jeden zadní se stejným průměrem. A kolik takový macek váží? 650 kilo suché hmotnosti!
Z hlediska designu si myslíme, že jde o povedenou klasickou motorku. Ořezané blatníky a výrazná silueta z profilu díky vysoko uložené nádrži a balónovým pneumatikám dělají z Gunbusu 410 povedený a hodně velký kus motorky. Celkový dojem může trochu pokazit přední světlomet, myslíme, že by zde víc slušela klasická parabola namísto tří „očí“.
Co vy na to? Podle nás ideální mašina pro vyjádření opravdu velkého ega nebo opravdu velkou kompenzaci něčeho… prostě něčeho. A kolik to vlastně stojí? V přepočtu asi 7 miliónů korun (350 tisíc dolarů). Výrobce samozřejmě neplánuje výrobu většího počtu kusů, ale pokud byste Gunbus 410 opravdu moc chtěli… za 7 mega je váš!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):
Motokatalog.cz



TOPlist