globalmoto_duben_nolan




Motoped Survival Bike – jste připraveni na konec světa?

Zhruba před rokem jsme vás informovali o americké firmě Motopeds, která nabízí přestavbový kit, do kterého stačí namontovat pitbikový motor a hned máte zábavné vozítko. Teď tu máme něco pro dobrodruhy – Motoped Survival Bike.

Přestavby v postapokalyptickém duchu bývají většinou robustní obrněná vozidla ověšená zbraněmi. Ty jsou ale náročná na příděl benzínu. Proto by určitě nebylo na škodu mít v záloze něco úspornějšího, obratnějšího, lehčího… A co se zbraní týče, náboje taky jednou dojdou, proto Survival Bike disponuje kuší, sekerou, nožem nebo rýčem.
Základ je vlastně skoro stejný jako u prvního modelu. Rám vlastní výroby, chytře vymyšlený systém pohonu, díky kterému můžeme buď šlápnout do pedálů nebo otočit plynem, a odpružení ze sjezdového kola. K tomu přidejte nádrž a zadní nosnou konstrukci, tu naložte výbavou pro přežití a Survival Bike je na světě.

Na plně vybaveném motokole najdeme držák pro GPS nebo smartphone, LED světlo, na nádrži úchyty pro multifunkční nářadí a nože. To zatím není nic extra, největší trumfy si povezete vzadu. Tam najdete dva kanystry (na benzín a vodu), horolezecké lano a karabiny, lopatku, sekyrku, harpunu a nesmí chybět kuše. Třeba na zajíce... nebo na zombíky. Možnosti výbavy jsou široké a každý si určitě vybere.
Cena motokola pro přežití je zatím neznámá, ale Motopeds tvrdí, že jejich Survival bude „velmi dostupný“. Jen pro představu, původní model stojí dva tisíce dolarů (samozřejmě bez motoru). Cena u tohoto mopedu bude určitě vyšší, ale zřejmě bude záležet na požadované výbavě. Jaký si tam zákazník osadí motor? To už je jen jeho věc.

Samozřejmě, musíme podobné kreace brát trochu s humorem a nadsázkou. Zombie apokalypsa rozhodně nehrozí, ale v Americe je určitě hodně bláznů nebo dobrodruhů, kteří jsou ochotni utratit za něco takového i větší sumu dolarů. Koneckonců, Survival Bike může prokázat dobré služby třeba správci nějakého rozlehlého parku a podobně… Pro našince zřejmě zůstane jen úsměvnou záležitostí.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist