globalmoto_duben_nolan




Francie zavádí povinné rukavice a chránič páteře

Se zvyšujícím se počtem motorkářů a řidičů rostou bohužel i počty nehod se zraněním. A politici to chtějí řešit po svém - zvýšit požadavky na povinnou výbavu. Zatím se týká Francouzů, ale co když to bude v budoucnu i u nás?

Francouzská vláda projednává návrh zákona, který ukládá povinnost nosit při jízdě na motocyklu speciální ochranné rukavice (klasické silniční motorkářské) a také chránič zad (páteřák).
Problém samozřejmě nespočívá v tom, že by páteřáky nebo rukavice nesnižovaly riziko úrazu. Svoji funkci v tomto bodě zcela jednoznačně plní. Jde ale o to, že vláda zákonem přikazuje, co si musíte koupit. Ochrana zdraví je jistě důležitá, ale svoboda volby možná ještě více.
Není divu, že návrh francouzských zákonodárců vyvolal velkou diskuzi a spekulace, které rozebíraly možnou dohodu s určitými producenty tohoto sortimentu. Tématu se samozřejmě chytla i zahraniční média a o zviditelnění francouzských politiků mezi motorkáři je postaráno.

Je návrh zákona opodstatněný nebo půjde jen o další nástroj policie, jak prudit a pokutovat motorkáře? Jaký je váš názor? Budeme rádi, když se o něj podělíte v komentářích.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist