husqvarna_svartpilen_801_2




O titul Motocykl roku 2014 v ČR soupeří 32 strojů

Osmnáctý ročník ankety Motocykl roku včera vyhlásila sekce Moto při Svazu dovozců automobilů. Hlavní cenou pro hlasující veřejnost je motocykl Yamaha MT-07, před hlasováním je možnost otestovat některé nominované motocykly.

Do ankety Motocykl roku 2014 v ČR bylo přihlášeno celkem 32 novinek, které budou soutěžit v šesti kategoriích:

  • skútry do 125ccm
  • skútry nad 125ccm
  • endura včetně cestovních
  • naked bikes
  • cestovní silniční motocykly
  • klasik včetně chopperů a cruiserů
Novinkou je rozdělení kategorie skútrů na 2 kategorie z důvodu jejich rostoucí obliby a možnosti řídit skútry do 125 ccm s řidičským průkazem skupiny B. Oproti předchozím ročníkům naopak chybí kategorie supersport.

Každá z kategorií bude mít svého vítěze. Motocyklem roku 2014 v České republice se pak stane ten, který obdrží největší počet hlasů. Vítěze jednotlivých kategorií stejně jako Motocykl roku 2014 v ČR budou volit dvě skupiny hodnotitelů; veřejnost a odborná porota jmenovaná vyhlašovatelem. Hlasy se nakonec sečtou.

Anketa byla zahájena 6. února, hlasovat lze do 8. dubna prostřednictvím internetových stránek www.motocyklroku.cz, pomocí hlasovacího lístku z inzerce, nebo na výstavě Motosalon. V rámci hlasování si můžete zarezervovat předváděcí jízdu na některém z nominovaných modelů - poznáte je podle symbolu T. Pro hlasující je připraveno celkem 15 cen, přičemž hlavní cenou je motocykl Yamaha MT-07.
Pravidla soutěže najdete zde. Výsledky ankety Motocykl roku 2014 budou vyhlášeny na konci dubna.

Přehled nominovaných motocyklů

Skútry do 125 ccm
Skútry nad 125 ccm
Endura včetně cestovních
Naked bikes
Cestovní silniční motocykly
Klasik včetně chopperů a cruiserů

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist