journeyman_brezen




Norton se stěhuje do stylového sídla

Adresa tradičního britského výrobce motorek se brzy změní. Ale dopisy do schránky se štítkem Norton Motorcycles bude nejspíš házet pořád ten samý pošťák, protože nové sídlo firmy se nachází jenom necelé dva kilometry od okruhu Donington Park, kde se doposud tísnily kanceláře i výrobní prostory v malé budově nedaleko boxů.

Společnost Norton Motorcycles koupila 220 let starý palác Donington Hall spolu s okolním desetihektarovým pozemkem od aerolinek British Airways. Kupní cena zatím zveřejněna nebyla, jako důvod prodeje BA uvádí fúzi s dalším leteckým přepravcem Bmi. 
Norton chce přestěhovat kanceláře i výrobu do větších prostor co nejdříve. Firma ale pro svůj provoz nebude využívat  přímo historickou budovu Donington Hall, i když by to bylo hodně stylové řešení. Za starým palácem se však nachází ještě modernější Hastings House, a Norton Motorcycles se nastěhuje právě tam. 4 000 čtverečních metrů by měly pro očekávaný rozvoj firmy bohatě stačit. K jakým účelům bude sloužit honosný palác Donington Hall ještě není úplně jasné.
Stuart Garner, šéf firmy Norton Motorcycles, k tomu dodává: "Donington Hall jedinečným způsobem ztělesňuje britský styl, sílu a kvalitu, což jsou všechno skvělé vlastnosti spojené i se značkou Norton. Už před časem bylo zřejmé že jsme se rozrostli natolik, že nám stávající prostory přestaly stačit. Stěhování do nedalekého Donington Hall je pro nás ideální. Umožní značce Norton zvýšit výrobu se zaměřením na heslo made in Britain by British hands. Rád bych poděkoval za pomoc při jednáních o koupi nemovitosti místním úřadům a politikům, a věřím že brzy pomůžeme v této oblasti  vytvořit nové pracovních příležitosti."

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist