husqvarna_svartpilen_801_2




Nitro Circus 3

Travis Pastrana se opět rozhodl udělat radost svým fanouškům a společně s Greggem Grodfreyem stvořili další dívídíčko ze série ohnivých cirkusů, tentokrát s číslicí 3. A musím se přiznat, že takto chytlavé fmx movie už jsem v rukou dlouho nedržel. Když mi NC3 dorazilo přibližně před dvěma týdny, šoupnul jsem jej do přehrávače a dodnes ještě nevytáhl.


Po stisknutí PLAY jste ihned přeneseni do kokpitu WRC Subaru a pod pilotovou helmou rozpoznáváte Travise, jak si to užívá s plným plynem. Jen o pár vteřin později se ale jeho rychlá jízda promění v sérii několika desítek přemetů, po kterých z vozu zbude jen krabička plechu, ze které se ozve “YoooHooow”. A přesně v tomto duchu pokračuje celé DVD. Každá, byť šílenější scéna je za pár desítek sekund hned střídána další ještě šílenější. Samozřejmě nejvíc záběrů zabere fmx a dění okolo něj, nebudete však ochuzeni ani o záběry z US supercrossů, sněžných skútrů, šílené sjezdy horských kol, honiček v autech atd.


Už po prvních minutách Vám začne do hlavy stoupat pocit že udělat BackFlip na motorce je snad to nejjednodušší co lze. U Pastranových se asi ani nic jiného nedělá jak jen flipuje, ať už do foampitu nebo na hlínu, na velké motorce nebo občas i na kole. To, že flipuje Robert Pastrana (Travisův otec) to ví asi každý větší fanda fmx. Je taky známo, že se občas přidá i máma, byť jen jako spolujezdec, její pokus však končí podobně jako v minulém NC, a to úrazem krku. Jenže na NC3 uvidíte jak flipují Travisovi známí – hokejisti, snowborďáci, filmový štáb, kluci ale i holky. V podstatě si nevzpomínám z těch co se občas mihnuli u Travise za barákem, že by někdo do béčka nešel. Už v prvních minutách vás Travis naláká také na opravdovou lahůdku s jeho prvními pokusy o Double BackFlip, neboli dvojité salto. A sami můžete vidět, že to občas pěkně zabolí. Na samý závěr padesátiminutového disku se již ale Double BF několikrát povede. Travis na NC3 ale docela nenápadně prozrazuje kam se bude fmx v následujících sezónách vyvíjet. Máte možnost spatřit bezpočet šílených pokusů o nové triky při níž nějakým způsobem rotuje buď jen jezdec nebo motorka. Popřípadě oba, ale každý podle jiné osy, včetně úprav na motorce, tak aby bylo možné řidítka a tudíž i přední kolo protočit dokola. Kdo jiný než Travis by si pak naprosto mazácky měl dávat béčko s protáčením řidítek, tak jak to do teď dělali jen jezdci na kolech. Pro freestylové labužníky pak doporučuji záběry z tréninkového areálu čítajícího minimálně 15 velkých skoků, kde se naráz sešlo k desítce výborných jezdců a vy máte možnost shlédnout ty nejkrásnější zpomalené záběry, jaké jste kdy měli možnost vidět.


Jak už jsem se zmínil dříve NC3 je prošpikované také scénami mimo fmx, někdy se jedná o jiné sportovní odvětví, jako sněžné skútry – snowcross z XGames nebo volné jízdy v přírodě, každopádně opět nespočet BackFlipů i na těchto mnohdy i více jak třísetkilových „potvorách“. Spousta těchto záběrů je doplněna vtipnými komentáři typu (volný překlad)“Víme, že motorkáři jsou blázni, ale sjezdaři na kolech jsou opravdoví blázni” a následují drsné záběry sjezdů na horských kolech kdy vám pohledy na pády budou doslova vyrážet dech. Asi podobně jako několik pokusů o seskok na kole z 5metrů vysoké budovy na svah okolo domu, samozřejmě pokaždé neúspěšně a komentář přihlížejících dětí kterým odhaduji tak 4 roky – “That’s stupid”.
Naopak velmi pobaví skoky do vody z lyžařských akrobatických můstků v podstatě na čemkoli, za zmínku stojí třeba Ronnie Renner dávající BackFlip na dětském houpacím koni! Doslova famózní je i obří skluzavka za Travisovým domem, vytvořená jen z mokrých igelitů položených ze svahu mezi stromy a nebyl by to Travis, kdyby na skluzavce chyběl i nějaký ten skok a jako, že tenhle stojí opravdu za to. Navíc když místo obrovského bazénu dole čeká jen kaluž o průměru cca 3 metrů. Rád bych ještě zmínil pokus o rychlostní rekord ve sjezdu na dětské šlapací tříkolce – 32mph, nikdy nechybějící petardovou přestřelku, nebo boxerský zápas Special Grega proti 4 dobrovolníkům – ten nejlepší Tommy vydržel asi 3 rány.


Krom Travise můžete za řídítky svých biků a nejen tam vidět Ronnieho Rennera, Andy Bella, Kenny Bartrama, Alio Gaupa, Mata Rebeau a mnoho dalších. Hudba je opět velmi výborně vybraná a ke každé scéně sedne přesně jak má.


To samozřejmě není vše, neuvěřitelných záběrů stejně tak jako těch opravdu povedených kousků je plné DVD a doporučuji si je vychutnat třeba z vašeho oblíbeného křesla v obýváku, vždyť zárukou dobré fmx show je už jen značka GODFREY Entertaiment a hlavně jméno Travis Pastrana. Přeji hezkou podívanou.

On The Pipe 2


V neustále se vyvíjejícím sportu jako je motokros, je pouze jediná společnost, která se nesnaží natočit jenom nejlepší film, ale snaží se posunout hranice tohoto sportu k dalšímu levelu. Powerband Films vám přinášejí On The Pipe 2. Na tohle video bylo vytvořeno více než 18 obrovských skoků. Uvidíte ty nejbrutálnější jumpy natáčené z vrtulníků, jaké kdy byly v moto filmu natočeny. Jezdci létají běžně přes 150 stop. Navštívíte 2krát supercross 125 a Ivana Tadesca při jeho tréninkové jízdě. Stavíte se exkluzivně na soukromém "dvorečku" v Cairu, jehož majitelem je Ricky Carmichael. Ve velkém finále překoná Ryan Capes nejdelší skok o délce 310 stop. Výška skoku je 58 stop a to vše v Seattlu, WA. Skvělé výkony dokresluje výborný soundtrack od: NOFX, Pennywise, Turbonegro, Swolen Members, Luna Coil a dalších.

Objednávky:


www.x-tremevideo.cz
Tel: 224 919 744, 737 050 535




Premiéra FMX v Praze


Rádi bychom vás také pozvali na českou premiéru těchto dvou filmů do pražského klubu Escobaras, která proběhne 23.2.2005 od 20 hod..
Více info na www.x-tremevideo.cz.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist