yamaha_demo_tour




Skully P1, přilba příští generace?

Elektronické inovace motocyklových přileb zažívají v poslední době výrazný boom. Po nedávno představeném heads-up displeji Bike-HUD tu teď máme daleko sofistikovanější výtvor z Kalifornie od firmy Skully Helmets. Tahle přilba nám umožní okamžitý pohled o 180 stupňů nebo propojení s chytrým telefonem.

Oproti Bike-HUD přídavnému displeji, který elegance a praktičnosti až tolik nepobral, se jedná o výrobek na úplně jiném levelu. Skully P1 je krásná integrální přilba, na které není na první pohled nic divného a v černé barvě s černým kouřovým sklem vypadá opravdu k světu.
To podstatné se ale skrývá uvnitř, respektive v týlu přilby. Na týlu totiž najdeme miniaturní kamerku, která zvládá záběr o 180 stupňů a obraz je okamžitě přehráván na integrovaném heads-up displeji v hledí přilby. Můžete si tak užívat jízdu a mít přitom dokonalý přehled o dění za vašimi zády, či kolem vás.

Přilba běží pod systémem Android a disponuje konektivitou Bluetooth, takže si bude skvěle rozumět s vaším smartphonem. Díky propojení s mobilním telefonem a hlasovému ovládání tak můžete bez problému vyřizovat hovory, přehrávat muziku, diktovat SMS zprávy a mnoho dalšího. Samotná přilba disponuje integrovanou GPS navigací nebo softwarem na předpověď počasí.
Přilba samozřejmě splňuje všechny bezpečnostní normy, takže o legální použití na komunikacích se bát nemusíme. Další samozřejmostí je pak vysoký komfort a dobré odvětrání přilby. Otázkou ale zůstává cena a přesné datum zahájení prodeje. Momentálně je P1 ve fázi testování a vývoje a výrobci mluví o uvedení první verze přilby na trh snad někdy v příštím roce.

Nám se Skully P1 líbí moc, ale je jasné, že cena rozhodně nebude pro běžné uživatele příznivá. Také by nás zajímalo, jak je tom s výdrží baterie. Pokud by se P1 měla dobíjet po pár hodinách jízdy, nebylo to asi zrovna ideální… Právě tyto a další záležitosti se tvůrci nyní snažit vyladit k nejvyšší možné dokonalosti.

Video Skully P1

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):



TOPlist