globalmoto_duben_nolan




Pierre Terblanche přichází do Confederate Motorcycles

Jihoafrický designér po úspěšných evropských angažmá u Piaggia a Nortonu míří do Spojených států. V Confederate Motorcycles zaujme pozici vedoucího vývoje.

Terblanche je známý svou prací na několika kultovních modelech značky Ducati s motorem V-twin. Jihoafričan byl zodpovědný za vývoj první generace modelů Multistrada a Hypermotard a významně se podílel také na podobě úspěšných modelů Supermono, MH900e a Sport Classic.

Dílem, které Pierra Terblanche „proslavilo“ asi nejvíce, je jedněmi milovaná a druhými zatracovaná Ducati Superbike 999. Při navrhování tohoto stroje Terblanche předvedl řadu neotřelých řešení a svoje odhodlání riskovat. 999ka byla po uvedení na trh zklamáním, ale postupně si k ní nachází cestu stále více zapálených motorkářů.

Právě vlastnosti, jako je jistá míra rebelie,odpor ke stereotypům, vysoká inteligence, kuráž a otevřenost k chybám, ocenil zakladatel a ředitel Confederate Motorcycles, pan H. Matthew Chambers. Jeho společnost chce v následujících letech určovat směr vývoje designu motocyklů.

Chambers dal ke splnění tohoto cíle Terblanchemu úplnou tvůrčí svobodu, což při designérově nesporném talentu znamená hodně silnou zbraň v rukou Confederate Motorcycles. Už teď se velmi těšíme na první plody nově vzniklé spolupráce.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist