husqvarna_svartpilen_801_2




Na výstavu EICMA 2009 do Milána

Letošní nabídka světových výstav se po zrušení Paříže zúžila na dva podniky - právě probíhající Tokio, kam to je pro našince trochu z ruky, a Miláno, kam s redakcí vyrážíme již skoro za dva týdny. Přinášíme přehled informací o výstavě i pár základních rad k cestě do Milána. A podíváme se také, na jaké novinky se můžeme těšit...

Kapitoly článku

Obtížná hospodářská situace letos u většiny značek vedla k omezení rozpočtu na propagaci. Výstava v Paříži, která se obvykle po roce střídala s německým Intermotem v Kolíně, doplatila na neúčast japonských značek. Ty k prezentaci svých novinek letoz využily motosalon v Tokiu a Paříž byla již v červnu odvolána. Na výstavě EICMA v Miláně ale ve dnech 10–15.11. 2009 i tak bude co obdivovat, dá se očekávat vlna novinek italských výrobců, ale první náznaky už jsme dostali i od KTM a BMW... S redakcí samozřejmě budeme na místě a můžete se těšit na online reportáže přímo z místa.
Již 67. ročník EICMA tedy nabídne to, co každý rok - obrovské plochy nabité motocykly, příslušenstvím, doprovodnými programy a závody MOTOLIVE s testovacími jízdami. K tomu stovky hostesek, prezentací výrobků a služeb, tiskových konferencí, zkrátka ráj pro každého fotografa, novináře i milovníka nových mašin.
Letos bude navíc otevřen nový sektor pod názvem Zelená planeta s jednostopými vozidly na elektřinu a různé hybridní typy pohonu. V sekci Přílohy najdete souhrny všeho, co tyto výstavy nabízejí, nebo můžete v druhé kapitole tohoto článku omrknout videa jednotlivých značek z loňského ročníku EICMA 2008.

Očekávané i neočekávané novinky

Na výstavě letos bohužel neuvidíme dva největší japonské výrobce Honda a Yamaha, respektive na výstavě je budou zastupovat jen italští importéři a není jisté, zda zde potkáme například novou Hondu VFR1200F. A co předvedou italské a evropské statní značky? Něco málo už bylo oficiálně oznámeno nebo neoficiálně uteklo na internet:
Nová Aprilia Tuono V4?
Cestovní enduro Ducati Strada Aperta
Nové tourery Victory 2010
Novinky Harley-Davidson pro rok 2010
Nová Suzuki GSX1250FA a GSF1250 Bandit
Ducati Hypermotard 796
Aprilia RSV4 R pro rok 2010
Nová Agusta Brutale a další novinky
Nové modely Kawasaki 2010

Jak na výstavu?

Dají se sehnat letenky od WizzAir či EasyJetu za cenu kolem tisíc korun za zpáteční let. V nabídce jsou lety ráno z Prahy a večer zpět, takže čistě teoreticky by se to dalo stihnout i za den, to je ale nesmysl. Miláno určitě stojí alespoň za večerní procházku a hotel či hostel v centru Milána se dá sehnat již od 30 E (například přes weby venere.com, hostelitaly.net, hostelbookers.com...). Celý výlet i s jednou nocí v krásném historickém Miláně vás vyjde do 4tis korun. Na stránách výstavy najdete i nabídku dopravy z letiště na výstaviště.
Autem přes Mnichov je to z Prahy zhruba 900 kilometrů - nic co by se nedalo přes noc v autě zvládnout. Dá se jet přes Brener nebo přes Švýcarsko, obě trasy vyjdou časově i finančně přibližně stejně - ve Švýcarsku se platí roční dálniční známka, v Itálii zase dálnice a Brenerský průsmyk. Pokud se domluví 4 lidi a pojedete bez spaní v hotelu - na noc se střídáním řidičů, vejdete se s cenou na osobu do 2 tisíc.
Příjezd na výstaviště je na všech dálnicích kolem města perfektně značený - stačí sledovat ukazatele Fiera Milano. Pozor, na výstavišti se platí nechutně vysoké parkovné cca 16 Eur za den ;-( Pokud byste rádi vyrazili a nevíte s kým, zkuste se na konci října domluvit a dát dohromady posádku auta na našem diskuzním Fóru. Do navigace si zadejte přesnou adresu výstaviště:

FIERA MILANO
SS. 33 del Sempione 28
20017 Rho (MI) ITALY

Otevírací doby a vstupné

Od čtvrtka 12. listopadu do neděle 15. listopadu 2008, denně 10-18:30 hod, v pátek 13. listopadu až do 22:00. V pátek mají navíc všechny slečny vstup zdarma! Celodenní vstupenka stojí 18 EUR.

Webové stránky výstavy

www.eicma.it

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist