globalmoto_duben_nolan




Na Motosalon do Letňan přišlo přes 50 000 lidí

Včera skončil šestý ročník veletrhu Motosalon, který se konal na výstavišti v pražských Letňanech, a první ohlasy vystavovatelů i pořadatelů jsou opět velmi pozitivní. Na motorky, čtyřkolky a příslušenství se přišlo podívat více než 50 tisíc návštěvníků, a to znamená pro pražský Motosalon zatím největší účast.

Největší nápor lidí výstava zaznamenala tradičně v sobotu, kdy všechny tři haly doslova praskaly ve švech a hlavně dopoledne to vypadalo, že ani 13 000 metrů čtverečních výstavní plochy nestačí. Narváno bylo nejen kolem motocyklů, ale i v ulicích mezi stánky, a kapacitně nestíhaly ani venkovní prostory mezi halami.
O víkendu navíc motorkám přálo i počasí, takže obrovský zájem návštěvníků zažil také venkovní doprovodný program. Diváci se parádně bavili při vystoupení kaskadérské skupiny Crazy Day, trialového mistra a trenéra motoškoly Míry Lisého nebo MotoGymkhany. Díky jarním teplotám se také našla spousta zájemců zkušební jízdy na skútrech a velkých motorkách, které si mohli stejně jako vloni otestovat s průvodcem mimo areál výstaviště.
Na Motosalonu jste mohli potkat také celou řadu známých tváří - ať už ve čtvrtek během slavnostního zahájení, nebo v dalších dnech. Na našem stánku byla po celou dobu k vidění motorka Davida Pabišky, a s několikanásobným účastníkem Dakaru tam v průběhu výstavy stihla prohodit pár slov nebo se vyfotit spousta z vás. Dalším lákadlem na stánku Motorkáři.cz byl kaskadérský speciál Martina Krátkého, a mnozí z vás využili také příležitosti osobně se setkat s redaktory nebo programátorem našeho webu, jehož obsah včetně on-line zpravodajství jste mohli tradičně sledovat na dvou monitorech.
Svoji premiéru si na Motosalonu odbyla nová Honda RC213V-RS Karla Abrahama, a poprvé se přímo na výstavišti vyhlašovaly také výsledky ankety Motocykl roku. Motosalon je ale hlavně symbolickým začátkem sezóny a příležitostí vidět všechny důležité novinky na jednom místě.

Řekli o Motosalonu

Eva Hlavatá – Yamaha: V letošním roce jsme zaznamenali lepší organizaci našich testovacích jízd za Prahu motocyklů vyšších kubatur. Také nás překvapila opravdu vysoká návštěvnost, nazvala bych to až masakrem. Ale mám jednu připomínku – zkrátila bych otvírací dobu, do 20.00 večer se mi to zdá příliš dlouhé.


Vladimír Přibyl – SDA, A-Spirit: Letošní ročník nás překvapil vysokou návštěvností. Myslím, že hodně pomohlo navýšení pokladen, takže lidé nemuseli čekat na vstupenku hodinu jako v roce 2013.



Petr Veruněk – MSA - Kymco, Quadro: Servis a stavba pro nás byly bez problémů. Myslím, že se výstava povedla. Obrovská spokojenost s návštěvností.



Oldřich Hřích – ASP group: Letos jsme představovali hodně novinek a překvapil nás obrovský zájem lidí a to jak o čtyřkolky, tak o helmy. Chtěl bych letos pochválit BVV za dobrou organizaci. Ale změnil bych otvírací dobu od 9 do 19.


Jan Polák – Wemoto: Jsme spokojení. Myslím, že je to solidní úspěch a věříme, že ti, co nás zde kontaktovali, se nám ozvou. Možná bych zmínil nějak lépe pořešit parkování pro návštěvníky.

Pavel Heiník – KTM: V sobotu jsme byli překvapení návštěvností, že jsme se museli až držet stolů, aby nás to neodneslo. A určitě bych na Motosalonu pro příští ročník nechal udělat dětský koutek. Jak pro děti, tak pro maminky, aby si tatínci v klidu mohli prohlédnout motorky.



Petr König – BMW: Letos v Praze to bylo dobré, nemáme žádné větší připomínky, s organizací, návštěvností i výstavou samotnou jsme spokojení.



Petr Hubáček – Honda: Naše očekávání to splnilo ve všech směrech. Byla zde vysoká návštěvnost. Jsme spokojeni.



Michal Fric – Harley Davidson: Výrazná spokojenost se složením a počtem návštěvníků – od rodin s dětmi, až po ty, co si chtějí koupit motorku. Také se našim návštěvníkům líbí naše expozice.



Tomáš Loukota – Suzuki: Výstava se nám líbila, jsme spokojení, jen bych zkrátil otvírací dobu, od 19.00 tam už bylo málo lidí.


Jiří Smetana – Automotodrom: S letošním ročníkem jsme byli skutečně spokojeni. Jak se službami, tak s návštěvností, která byla v sobotu až brutální. Také se nám zde v Praze pěkně prodávaly vstupenky na MotoGP, na které jsme měli 25 procent slevu.


Jan Linhart – Indian Motorcycles: Letos jsme na výstavišti poprvé a jsme příjemně překvapení. Jak úrovní služeb, třeba čistými záchody, slušným stravováním, tak výstavou samotnou. Chodívali jsme na jinou výstavu a tohle se nedá srovnat – je to nebe a dudy. A v sobotu fakt dobrá návštěvnost.



Tomáš Černý – Royal Enfield: Myslím, že máme velmi pěknou, netradiční expozici, každý den nás návštěvníci chválili a obzvláště se líbila jedna z našich hostesek, kterou si půjčoval i Standa Berkovec – na pódium. Prodali jsme dvě motorky a ještě máme několik zájemců, tak uvidíme.


Eduard Šlampa – Journeyman: Účast na výstavišti zcela splnila naše očekávání, dokonce bych řekl, že jsme byli až nad očekávání spokojeni. Co je pro nás z letošního ročníku přínosem – přišlo sem obrovské množství lidí a doufáme, že jsme získali nové potenciální klienty. Byli zde totiž návštěvníci, kteří se se čtyřkolkami setkali poprvé a zaujali jsme je. Výstava Motosalon má úroveň, není to žádný „bordýlek“.

Ondřej Horyna – BRP: Výstava byla v pohodě, hodně návštěvníků. Výrazná spokojenost se složením a počtem návštěvníků – od rodin s dětmi, až po ty, co si chtějí koupit motorku. Také se našim návštěvníkům líbí naše expozice.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist