husqvarna_svartpilen_801_2




Novinka 2014: MV Agusta Turismo Veloce 800

Z Varese právě dorazila pozvánka na prezentaci nového modelu, který bude oficiálně představen za necelé dva týdny, ještě před zahájením výstavy EICMA. Zatím nemáme žádné podrobnější informace, ale podle názvu to vypadá, že MV Agusta přiveze do Milána cestovnější verzi loňské novinky Rivale, která mimochodem vyhrála návštěvnickou anketu o nejlepší motorku minulého ročníku výstavy.

Vůbec bychom se nezlobili, kdyby model Turismo Veloce vypadal jako koncept Tricruiser, představený před dvěma lety. Tihle Italové ale mají tak vybroušený cit pro design, takže se nemusíme ničeho bát ani v případě, že novinka dostane úplně jinou podobu. Každopádně Turismo Veloce ve volném překladu znamená něco jako "rychlý cesťák", takže očekáváme vzpřímenější posez, mohutnější kapoty, vyšší plexi, komfortnější sedlo a možná nějaká ta zavazadla v základní výbavě.
Ze strany výrobce jde o poměrně logický krok,  protože cestovněji zaměřený model v nabídce značky MV Agusta doposud chyběl. MVA Turismo Veloce bude pravděpodobně  postavena na základu tříválcové osmistovky Rivale, a jak známe Italy, připraví nám další díl seriálu Sex na dvou kolech. Oficiální informace a první fotky najdete na tomto místě nejpozději 4. listopadu po obědě. Otázkou zůstává, za jak dlouho se novinka dostane z výstavního podstavce na prodejny. U modelu Rivale to trvalo skoro rok.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist