globalmoto_duben_nolan




MV Agusta Tricruiser: sportovně-cestovní koncept

Modelovou řadu italské kultovní značky MV Agusta tvoří vesměs motocykly sportovního zaměření. Jak by to mohlo vypadat, kdyby se továrna z Varese pustila do univerzálnějšího stroje? Nad tím se zamysleli studenti Evropského designového institutu, a navrhli zajímavý koncept.

Společnost MV Agusta se snaží zlepšovat svoje prodejní výsledky, jak se dá. Letos přišla na trh dostupnější alternativa Brutale 920, na příští rok jsou připraveny další rozpočtové modely Brutale R 1090 a F4R Corsa Corta. Podle neoficiálních informací potřebuje italská firma navýšit prodeje více než desetkrát, aby se dostala ze ztráty, takže nové a nové strategie. Jedním ze záchranných plánů by mohlo být rozšíření nabídky o všestrannější modely, které jsou momentálně v kurzu. Studenti designu z italského Turína proto dostali za úkol, navrhnout sportovně-turistický koncept na platformě motocyklu MV Agusta F3.
Z důkladného průzkumu filozofie značky MV Agusta, její aktuální modelové nabídky, a budoucích cílů společnosti se nakonec zrodil velmi pohledný koncept MV Agusta Tricruiser. Protože studenti nebyli při své práci nuceni dodržovat charakteristické křivky, koncept Tricruiser první pohled nevnucuje svou příslušnost ke značce MV Agusta. Při podrobnější prohlídce se ale designová návaznost na práci mistra Tamburiniho dá v určitých detailech vypozorovat.
Pokud se MV Agusta Tricruiser stane realitou, jedinou otázkou zůstává, jak se supersportovní tříválcový motor vypořádá s rolí sportovního turisty. Většina konkurenčních modelů disponuje agregáty o objemu 1 000 ccm a výš, takže italské značce zbývá jen spolehnout se na to, že své zákazníky si Tricruiser najde díky své odlišnosti.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist