globalmoto_duben_nolan




MV Agusta staví nového konkurenta

Italský výrobce motocyklů z Varese nepolevuje ve svém úsilí o návrat do černých čísel, a v souvislosti s tím chce vstoupit na trh s dalším novým modelem. Před několika dny si pro něj MV Agusta zaregistrovala název Rivale, a téměř okamžitě po zveřejnění této informace se začaly rychle šířit první dohady, o jaký typ motorky se bude jednat.

Obchodní značka “Rivale”, kterou si před nedávnem MV Agusta nechala zaregistrovat, bude bezpochyby označovat nový model motocyklu. Otázkou zatím zůstává, jak bude novinka s tímto názvem vypadat. Výraz Rivale - v překladu něco jako soupeř, konkurent, nebo jednoduše rival. - celkem zřetelně naznačuje, že se Agusta chystá zkomplikovat život ostatním výrobcům, ale ani v nejmenším nenapovídá, v jakém segmentu bude novinka s konkurencí soutěžit. 
V současné době má MV Agusta podle neověřených zpráv rozpracováno několik projektů, přičemž silniční supermotard postavený kolem tříválcového motoru o objemu 675 ccm je velmi blízko k dokončení, a měl by už brzy začít soupeřit o přízeň zákazníků s dalšími italskými krasavicemi jako jsou Ducati Hypermotard 796 nebo Aprilia Dorsoduro 750.
Název Rivale by mohl takovému motocyklu slušet, a dá se očekávat, že Agusta zaregistrovala obchodní značku právě pro něj. Design motardu navrhoval Adrian Morton, který pracoval také na vzhledu modelů F3 a Brutale 675. Pokud se všechny předpoklady o novém modelu naplní, dočkáme se jeho představení nejpozději na podzimní výstavě v Miláně.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist