globalmoto_duben_nolan




MV Agusta F4 RC má svou cenu

MV Agusta v Americe vypustila ceník, který kromě dobře známých modelů odhaluje i jednu horkou novinku. Jedná se samozřejmě o homologační model pro WSBK, nazvaný F4 RC. Kromě toho se objevila i celá řada technických dat a specifikací. Co do fotografií, musíme si stále vystačit jen se závodní F4 RR

Na stejné platformě se zúčastní sezóny WSBK i závodní jezdci Leon Camier a Claudio Corti. Pravidla velí, že každý stroj musí mít svojí produkční variantu, a tou je právě F4 RC. V zásadě půjde o výkonnější a lehčí verzi standardní F4. Řadový čtyřválec má nově 210 koní, ke kterým mu dopomohla nová hlava, vačka, kliková hřídel, větší vstřiky, lehčí písty a titanové ojnice. Na každé z těchto částí přitom bylo uspořeno co možná nejvíc hmotnosti, stejně jako na celém zbytku motorky. Výsledkem je vynikající suchá hmotnost, pouhých 173 kilogramů. Z další výbavy F4 RC lze zmínit například brzdy Brembo, tlumiče Öhlins, či titanový výfukový systém Termignoni.
No a konečně ta slíbená cena. V USA bude F4 RC stát 46 tisíc dolarů (1 069 500 korun). Přepočtem na euro to dělá 36 615, což je stále ještě více než 1000 euro pod hranicí 40 000, do které se musí každý homologační stroj WSBK vejít. Prvních 250 kusů se prodá již tento rok, dalších 750 potom během roku 2016.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist