globalmoto_duben_nolan




Eicma MV Agusta: nová Brutale 800 RR

Masivní úpravy na Brutálce. Musí sice plnit Euro 4, ale zároveň s tím přidává výkon a další vylepšení. Podívejte se na její prezentaci na výstavě v Miláně.

Kapitoly článku

Výrobce prohlašuje, že jde zatím o největší úpravy na tomto stroji. Motor je přepracovanný a mimo jiného prý oceníte i potlačení vibrací a měl by být také až o padesát procent méně hlučný. Možná tím výrobce myslí doposud trochu nakřápnutý zvuk. Menší porce emisí při zvýšení výkonu jen pro úplnost.

S maximálním výkonem 140 koní při 13 000 ot/min a 86 Nm v 10 100 ot/min už jdou dělat slušný kousky, ale výrobce nám chce dát najevo, že zamakal právě v oblasti vyladění. Vnitřnosti motoru jako vačkové hřídele, napínák řetězu a ventily to vše je nové. Zmenšuje se tak namáhání a ubírá na vibracích. Spolehlivost se má zvýšit i novým primárním ozubeným kolem a hřídelí. Nové jsou i kartery motoru, které mají prý zároveň plnit funkci chráničů motoru. Upřímně, popřípadě raději ubrousím něco jiného než tyhle umělecké skvosty. Přepracování se dočkala i převodovka, kde se kvalty poskládaly pro větší záběr a zároveň má zaručit hladší chod.

Podsedlový rám je nový a skrývá něco jako madla pro spolujezdce. Celkové tvary motocyklu pak jsou lepší s ohledem na aerodynamiku. Charakter motocyklu dotváří dělená sedadla a již klasicky LEDkové osvětlení vzadu s integrovanými blinkry. Nová jsou i kovaná kola.

Co se týká elektronické výbavy, tak zde se modernizovalo rovněž a to komplet systém MVICS, který združuje osmistupňovou kontrolu trakce a palivové mapy, systém Bosch ABS 9 plus a mnoho dalšího. Systém rychlořazení s funkcí řazení nahoru i dolů a hydraulická spojka jako standard. Nový tlumič řízení s osmi stupni nastavení, tlumení Marzocchi vpředu a Sachs vzadu. Brzdy již tradičně Brembo. Motocykl bude dostupný ve dvou barevných variantách. Ice/ Carbon Black Metallic a Red Shock Pearl/ Carbon Black Metallic.

Na stánku MV Agusty se ukázal také model MV Agusta F4Z Zagato o kterém jsme již psali.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist