yamaha_demo_tour




Eicma: MV Agusta

Domácí MV Agusta už před výstavou nastavila taktiku postupného uvolňování informací, a šalamounsky se tak vyhnula pořádání tiskovky v Miláně. Na stánku ale pochopitelně skvěly všechny avizované novinky, včetně osmistovek osmistovek Brutale a Rivale.

Kapitoly článku

Informace o všem, co se ve Varese chystá na příští rok, se už na tomto místě nejméně jednou objevily, ale přesto si dovolíme malou rekapitulaci. Řada čtyřválcových Brutale 1090 se nedávno rozrostla na tři modelové varianty a z katalogu naopak zmízel model Brutale 920.
Do rodiny navíc přichází úplně nová tříválcová osmistovka, postavená na základu z loňské novinky Brutale 675, vylepšená o plně nastavitelné přední i zadní odpružení, monobloky Brembo a elektronický paket MVICS (motor & vehicle integrated control system) s osmistupňovou kontrolou trakce a volitelnými mapami. Hodnota maximálního výkonu 125 koní při 11 600 otáčkách a 81 Nm v 8 600 ot. za min určitě zamotají hlavu nejen konkurenci a v kombinaci s cenou těsně pod 10 000 EUR (cena základního modelu bez rychlořazením platná v Itálii) obzvlášť.
O největší rozruch se pak v Miláně postaral další, tentokrát vážně úplně nový model, jehož finální podobu výrobce držel pod pokličkou až do posledních chvil před zahájením výstavy. Už z prvních fotek bylo vidět, že si Italové s designem dali záležet, ale emoce z osobního setkání jsou ještě mnohem intenzivnější.
No, raději rovnou ke slíbeným podrobnostem o technice. Také v Rivale tiká osmistovkový tříválec - 125 koní, 81 Nm, elektronický balíček MVICS. Stejný je i rám, zato plně stavitelný podvozek od Marzochi a Sachse se odlišuje vyššími zdvihy. Tomu je přizpůsobená i geometrie, konktrétně o půl stupně víc otevřený úhel hlavy řízení a delší rozvor. Hmotnost se nakonec ustálila na hodnotě 170 kg, což je jen o tři kila víc, než váží Brutale. A ani italská cena 10 990 EUR není tak přehnaná.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist