husqvarna_svartpilen_801_2




Americký Motus chystá nového svalnatého naháče

Americká značka Motus sice není v našich končinách příliš známá, ale to by se mohlo již brzy změnit. Po vcelku úspěšném cestovním modelu MST, disponujícím vlastním vidlicovým čtyřválcem, chystá Motus na stejné platformě i sportovního naháče.

Z cestovního MST by se přenesla do naháče, jenž zatím název nedostal, prakticky celá základní konstrukce. Zůstal by tedy příhradový rám, ovšem s pozměněnou geometrií pro agilnější ovládání, a samozřejmě i vidlicový čtyřválec, usazený v rámu klikou po směru jízdy.

Motor navíc není rozhodně žádný lenoch. Při objemu 1650 ccm, nabízí agregát až 180 koní výkonu a 170 Nm točivého momentu, přičemž tyto hodnoty by rozhýbávaly výrazně lehčí motorku, než je MST. Podle prvních informací totiž ztráta kapotáže znamená, že nový stroj od Motusu zhubnul na suchých 181 kilogramů. To jej staví do přímé konkurence se zavedenými stroji jako Aprilia Tuono 1100 nebo KTM 1290 Superduke R.

Ačkoliv pořádné oficiální fotografie zatím neexistují, je jasné, že naháč nabídne jen jedno sedlo, dost agresivní design a neméně agresivní pozici za širokými řídítky. A to ani nemluvíme o zvuku, jenž se v přiloženém videu line z motoru skrze výfukový systém Akrapovič.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Teď už jen zbývá otázka, kdy se nová motorka dostane do sériové výroby. Aktuálně prý Motus pomalu finišuje vývoj a čeká na zpětnou vazbu od majitelů MST, aby mohl jejich poznatky zakomponovat do výsledné podoby. Je proto možné, že se nového naháče dočkáme již v následujících měsících. Potom už jej jenom dostat do Evropy.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Brukev přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist