yamaha_mt09




Motosalon živě: Jaké příslušenství nebo oblečení vybrat?

Veletrh Motosalon, to nejsou jenom motorky. To je i nepřeberné množství helem, rukavic, bot, páteřáků, krunýřů, kombinéz, bund, kalhot, páček, řetězů, pneumatik... Prostě je toho v Letňanech k vidění fakt dost. Co nás zaujalo?

Kapitoly článku

4SR

Jihočeská značka potěší letos především slečny a ženy. Ty si na stánku mohou vyzkoušet novou dámskou kombinézu, která bude již brzy v prodeji. Dále jsou zde k vidění použité závodní kombinézy Karla Haniky, Jakuba Smrže a Jamese Ellisona, ta je padlá při 283 km/h, a navíc letošní kombinéza Hectora Barbery z mistrovství světa supersportů. Chybět nemohou kombinézy dvoudílné, jako jsou Evo III Monster Green, Grey Storm a Smrž. "Mladé pušky" zaujme textilka Young Gun, naopak napříč věkovým i zkušenostním spektrem jdou nové jeansy Club Sport a extra lehký páteřák Racing Ultra Light Level 2.

LS2

Španělská značka je na českém trhu už dlouhá léta zastoupena prostřednictvím společnosti ASP Group a její stánek letos doslova překypuje novinkami, a to ve všech segmentech. Sportovní jezdci by neměli minout Challenger HPFC, milovníci cestovních endur zase model Pioneer. Nové vyklápěčky jsou hned dvě, Valiant překvapí fluorescenčními vlastnostmi (ve tmě svítí), Vortex je zase vyklápěčka z karbonu, která váží jako normální integrálka (cca 1350 gramů). A když už jsme u toho karbonu, tak bombově vypadá retro endurová XTRA, která na váze ukáže méně než kilo. Ti, kdo v terénu tráví opravdu hodně času, zase ocení krosový model Subverter s revolučním bezpečnostním systémem Security Sliding Structure, který má výrazným způsobem snižovat nebezpečí poranění mozku.

 

Bikers Crown

Přední český obchodní řetězec prodejen motocyklových doplňků a příslušenství má stánek doslova nabitý novinkami. Čím začít? Asi to vezmeme podle druhů produktů. Tak třeba helmy. Mají tu inovativní celokarbonky od Cabergu, novou portugalksou vyklápěčku Nexx X.Vilitur nebo sportovní integrálku Premier, v které závodil Kuba Smrž. A jelikož je Bikers Crown oficiálním prodejcem značky Shoei, tak samozřejmě nechybí druhá generace vyklápěček Neotec II Excursion.

Pojďme na oblečení. Velkým lákadlem jsou bundy a kombinézy vybavené airbagem Tech-Air, který na stánku představují, na opačné straně finanční náročnosti zase stojí nejprodávanější adventure komplet loňské sezony Nazran Moritz, vystavený ve více barevných provedeních. Cestovatelé dobře znají také značku Macna, ovšem od ní vás zřejmě více překvapí kožená kombinéza, v které letos bude jezdit Kuba Kornfeil. A když už jsme u té MotoGP, přidejme ještě novinku v sortimentu Bikers Crownu, rancouzské rukavice FIVE, v těch zase závodí Karel Abraham. Na delší cesty zase oceníte nové italské botky Falco Avantour Evo.

S Bikers Crownem jsou přímo spojeny i české značky Rusty Pistons a Trilobite Jeans. První jmenovaná je zaměřená na customovou scénu, druhá vyrábí motodžíny pro všechny příležitosti a neměla by vám ujít novinka nazvaná Go-Up.

DK Racing

Jsme zastánci toho, že správná motorka musí být slyšet, a toho si jsou v dékáčku moc dobře vědomi. Proto si na jejich výstavní ploše můžete prohlédnout novinky od velikánů Akrapovič, Yoshimura, Zard nebo Scorpion. A protože to není jenom o tom koupit výfuk, nasadit a jet, jsou na místě specialisté, kteří vám dokáží odpovědět na dotazy ohledně doladění směsi, úprav palivových map nebo homologace. Výměnou výfuku to totiž nekončí, ale většinou začíná. I proto jsou na výstavní ploše k vidění produkty od Dynojet, K&N, Mikuni a další, které můžete získat se zajímavými výstavními slevami. 

Globalmoto

U Globalmota se dají vybrané produkty sehnat až s 90% zvýhodněním! Veletrh Motosalon je ale hlavně o novinkách a i těch je tu dost. Českou premiéru tu zažívá třeba nová značka přileb Yohe, kde se dají sehnat přilby do 3000 korun. S nimi cenově ladí i nová značka dostupného oblečení Cyber Gear, kterou doplňují nové modelu už známého Sparku. Na stánku si můžete prohlédnout ale i novinky věhlasných světových značek, jako v případě přileb X-Lite a Nolan. Italské značky mají tři nové přilby. N 702 X a GT jsou modulární dvojčata od Nolanu, přímí nástupci modelu N44. Stejně jako čtyřicetčtyřka jsou charakteristické odnímatelnou bradovou částí, takže máte buď integrálku, nebo jetku. Pro obojí použití mají přilby samozřejmě homologaci. Zásadní rozdíl mezi verzí X a GT je jejich použití. X je pro cestovní endura, takže tu je navíc kšilt a trošku jinak je řešená bradová část včetně plexi, které je u silniční varianty GT o chloupek delší. Krosovou variantu ale můžete udělat i z GT, kde se dá dokoupit kšilt, který se nasadí místo plexi. Obě přilby jsou také připravené pro instalaci značkového interkomu. Novinka z dílny X-Lite se jmenuje X-903. Jde o novou nejvyšší integrálku v nabíce, která se zaměřuje na silničně-cestovní použití. Dosavadním vrcholem byla přilba X-803, která je ale čistě závodnická. Devětsettrojka přichází s vychytávkami, které vám zpříjemní den v sedle, ať už jde o sportovní aerodynamický tvar skořepiny, ultraširoký průzor, patentovaný magnetický systém uchycení plexi nebo nastavitelnou vnitřní sluneční clonu. Potěší příjemný vyjímatelný interiér přizpůsobený pro snadné praní, který si navíc díky patentovanému systému můžete nastavit, jak potřebujete. V jedné přilbě tak můžete najít správnou polohu interiéru právě pro svou hlavu. Přilba bude k dostání jak v klasické X-Lite skořepině z kombinace karbonu a kevlaru nebo také v čistě karbonové Ultra Carbon verzi.

RST

Nová kolekce RST obsahuje pro rok 2019 neskutečných 70 kousků a část z ní si můžete prohlédnout na Motosalonu. Její předností je plná CE certifikace, a jestli nevíte, o co jde, zastavte se na stánku a zeptejte se. RST věnuje certifikaci spoustu prostoru a díky tomu, že RST normy plní, máte jistotu, že si kupujete funkční produkt, který vás dokáže ochránit. Přesvědčte se sami.

Wemoto

Je před začátkem sezony, čili většinu z nás čeká jarní údržba. A to nejen vyměnit olej a dobít baterku, ale taky zkontrolovat, jak jsou na tom gumy, destičky, řetěz, vidle... Na servis, a to nejen ten pravidelný, je potřeba mít také všechny díly, a ty seženete třeba u Wemota, tradičního českého e-shopu. Stánek poznáte podle parádního VTR1000 SP-2.

Yshop

Známá pražská společnost opět disponuje velikým stánkem, na kterém má co vystavovat. Aby ne, když je dovozcem značek jako Arai, AGV, Held či Dainese. Od všech si můžete prohlédnout novinky, zajímavostí je takový trenažér s airbagem Dainese D-air, namontovaným v bundě, kde zmáčknete čudlík, airbag se aktivuje (i když pomaleji, než ve skutečnosti) a vy si můžete pěkně osahat, jak to s tím nafouknutým pytlem je.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Yshop kromě oblečení a helem distribuuje také doplňky na motocykly a je již tradicí, že na tomto stánku najdete pěkný showbike s produkty italské značky Rizoma. Letos je to BMW S 1000 R. Vedle stojí takový interaktivní stojan, kde si na tabletu vyberete svoji motorku a virtuálně si ji vybavíte doplňky od Rizomy. Konfiguraci si můžete dokonce rovnou vytisknout a máte to včetně kódů a cen.

Megamax24

Obrovský český e-shop, disponující ale samozřejmě i vlastní kamennou prodejnou a servis, má na Motosalonu nepřehlédnutelnou prezentaci. Hodně se soustředí na pneumatiky, kterých je tu několik stojanů, a oku rozhodně lahodí v barvách Dunlop/Megamax vyvedený nový H-D Breakout nebo pěkná závodní er-jednička.

Modeka

Společnost Modeka Czech Trade s.r.o. pro letošní sezónu připravila tři novinky – hlavní značka Modeka je doplněná o džíny City Nomad a koženou nabídku TRP. Stánek je společný s prodejním partnerem Moto Jitka, takže si návštěvníci mohou v klidu prohlédnout nabízené zboží a hned si ho i zakoupit.

Hlavní novinkou Modeky je bezesporu dámský turistický komplet Panamericana Lady. Po úspěšné loňské sezoně pánského kompletu Panamericana tak letos dámy nezůstanou v ničem pozadu a budou se moct krásně sladit se svým partnerem. Další novinky, které Modeka prezentuje na svém stánku, jsou pánské bundy Aeris, Neox a dámská bunda Moxy Lady spolu s novou barevnou variantou úspěšného modelu Belastar Lady. Letos poprvé je možné vyzkoušet a zakoupit pánské i dámské džíny značky City Nomad, které se těší stále většímu zájmu. Kalhoty jsou standardně vybavené termoplastickými protektory SAS-TEC, a to jak na kolenou, tak i bedrech. Ten, kdo dává raději přednost koženému materiálu, na stánku Modeky najde propracovanou kolekci německých kožených oděvů značky True Racing Performance (TRP). Použití vysoce kvalitní hovězí kůže, certifikovaných protektorů spolu se zcela unikátním střihem této nové kolekce splňuje nejvyšší nároky na funkčnost, kvalitu, bezpečnost a komfort.

Opravy motooděvů

Motozem

Motozem nově navázala spolupráci s belgickou značkou Lazer a pro začátek představila limitovanou edici přileb Lazer Bayamo s logem Motozem za zvýhodněnou motosalonovou cenu. Přilba o hmotnosti 1550 g je vyrobena z polykarbonátu a pyšní se oceněním 4 hvězdiček z 5 v testu SHARP, přípravou pro Pinlock, integrovanou sluneční clonou či plně vyjímatelným a pratelným interiérem, odnímatelným nosním a bradovým deflektorem.

Neméně zajímavou novinkou s logem Motozem  je bunda na motorku MotoZem Team, navržená týmem Motozemě za super výstavní cenu. Je vyrobena z polyesteru 600D, podšita příjemnou síťovinou a má vyjímatelnou termo vložku se dvěma kapsičkami na suchý zip. Součástí bundy jsou homologované chrániče ramen, loktů a pěnový chránič zad. Díky stahovacím páskům na bocích lze snadno bundu perfektně dopasovat. Ke komfortnímu nošení přispívá límec z příjemného materiálu, YKK zipy či krátký zip pro možnost sepnutí bundy s kalhotami.

Za zmínku pak určitě stojí moto bundy z nové kolekce značky Street Racer – zkrácená bunda Street Racer Viper  a Street Racer Elite, vyrobené z polyesteru 600D. Bundy zaujmou nejen střihem, ale především použitím komfortních a bezpečnostních prvků, jakými jsou například homologované chrániče ramen, loktů a zad, reflexní prvky pro lepší viditelnost, ventilační zipy nebo vyjímatelná termo vložka s kapsami na suchý zip. První jmenovaná bunda je díky kratším rukávům a celkové kratší délce vhodná pro osoby menšího vzrůstu, druhá z dvojice novinek je pak pro své vlastnosti vhodná i do letních dnů.

PSí Hubík

Tlumačovský výrobce motocyklového oblečení samozřejmě nemůže na Motosalonu chybět. Vystavena je konfekční řada, jejíž produkty si můžete vyzkoušet a případně rovnou koupit (stačí platební karta, netahejte s sebou naditou prkenici), zakázkovou výrobu zase prezentuje pěkně sladěná komboška s jedním Triumphem. Pokud byste rádi něco takového, nebo jen prostě nejste konfekční typ a potřebujete ušít oblečení na míru, na stánku vás rovnou změří. Prohlédnout si můžete také velkou novinku, airbagovou kombinézu a také textilní bundu vybavenou airbagem, ušitou konkrétně pro Míru Lisého, aby se mohl zase vesele prát s jeleny.

 

RD Moto

Český výrobce doplňků na motorky přivezl do Letňan tři motorky vyšperkované svými produkty. Není totiž nic lepšího, než se na výrobky podívat v praxi a případně si je vyzkoušet. Třeba jako v případě brzdových a spojkových páček. Na to, jak se páčky vyrábí, se mimochodem můžete na stánku podívat díky videu, ale není to jenom o nich. RD Moto umí také padáky, sportovní řídítka, závažíčka, olejové zátky a podobné drobné šperky Made in Czech Republic.

Motovšem

Stánek Motovšem prezentuje novinky z řady přileb LS2, kam patří také integrální přilba LS2 FF353 Rapid. Velký prostor má také kolekce 2019 polského výrobce Rebelhorn. Ten má ve své nabídce jak cestovní textilní komplety, tak kožené sportovní bundy a kalhoty. Nechybí ani boty, kevlarové džíny, rukavice nebo termoprádlo.

 M-Style

Sumoto

Společnost Sumoto, jež výhradně zastupuje na tuzemském trhu německého výrobce příslušenství SW-Motech a australskou značku chráničů Barkbusters, dovezla na letošní Motosalon několik povedených novinek. Majitelé motocyklů BMW určitě potěší nové karbonové padací rámy pro BMW R 1200 GS 2017. Zkrátka nepřijdou ani majitelé Hondy Africa Twin ročníku 2015 a novější, pro které je určeno zvýšení padacích rámů pro ještě účinnější ochranu motocyklu proti následkům pádu. Následující tři novinky udělají z každého motocyklu cestovatelský speciál – nové a odolné boční plastové kufry Nanuk o objemu 35 litrů jsou díky svým vlastnostem určené pro použití do extrémních podmínek a nabídnou odolnost vůči hrubšímu zacházení. Tento typ kufrů, jehož stěny mají tloušťku 5 mm, se osvědčil při přepravě technického, zdravotního nebo i armádního vybavení. Samozřejmostí je odolnost proti UV záření, vodě či prachu. Snazší manipulaci zajistí komfortní madlo.

Schránka na nářadí pro nosiče SW-MOTECH PRO, jakožto praktický doplněk, pak dokáže při úspoře místa nabídnout velice užitečné prostory pro cestovatelské vybavení. Pro cestovatele, kteří dávají přednost jízdě sólo, je pak určena zadní brašna SW-Motech ION S, která se připevňuje na sedlo spolujezdce a má objem 7litrů rozšiřitelný zipem na 15 litrů. Kompaktní taštička má praktické madlo na přenášení, protiskluzovou spodní část, reflexní prvky a je vhodná především na sportovní motocykly.

Inter Cars ČR

Tato nadnárodní společnost se prezentuje na Motosalonu jako velkoobchodní dodavatel v oblasti MOTO s nabídkou náhradních dílů, olejů, pneu a také motovýstroje. Klasikou v jejím sortimentu jsou francouzské značky Shark, Bering, Segura a Bagster, dále v portfoliu najdeme oblečení a příslušenství Oxford, kompletní nabídku Alpinestars, oblečení Adrenaline a přilby SMK.

Co nás od jednotlivých značek na stánku zaujalo? Bering má cestovní komplet Balistik vyrobený nově používanou technologií laminace membrány na vnější vrstvu, od Segury se nám líbí kožená bunda Dorian (pánská i dámská) s odepínatelnou kapucí a kožená bunda Jayzer inspirovaná Star Wars. Shark má vystavenou spoustu helem, pecka je nová závodní Race-R Pro GP s velkým aerodynamickým spojlerem. Když už jsme u helem, moc pěkně vypadají motokrosové Supertechy M8 (laminát), resp. M10 (karbon) od Alpinestars.

Prozkoumali jsme i nabídku pro ty, kteří nemohou nebo nechtějí vydat horentní sumy za produkty věhlasných značek. Oxford láká na jednodílnou kombinézu za necelých 12 tisíc, indický výrobce SMK nemá se svými helmami problém se vejít do 2000 Kč a na stejné sumě startuje oblečení Adrenaline.

Moto Performance

Severočeská společnost na našem trhu poměrně nově zastupuje italské offroady TM Racing, ovšem jinak její portfolio tvoří především doplňky od špičkových světových značek, jak jinak než zase italských. Obhlédnout v Letňanech můžete kolekci oblečení VR46, páčky, blinkříčky a další produkty značky Barracuda jsou zase k vidění namontované na Yamaze XSR900.

Motopoint

Motoobchod

Informace o redaktorovi

František Hadt - (Odebírat články autora)
Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 91.5 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zds přispěl 12 Kč
Normik přispěl 12 Kč
masi přispěl 12 Kč
Jiroos přispěl 12 Kč
froggz přispěl -4.5 Kč
Svobtom přispěl 12 Kč
Petr7474 přispěl 12 Kč
marafzs600 přispěl 12 Kč
Riksa přispěl 12 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist