globalmoto_duben_nolan




Motosalon: doprovodný program

Letošní Motosalon nežije jen výstavou nových modelů a doplňků, ale i doprovodným programem, pod kterým se schovávají nejen kaskadérská vystoupení různých bláznů, ale i spousta jiných expozic z motooblasti, které se rvou o vaši pozornost.

Kapitoly článku

Kaskadérská vystoupení

První den, kdy byla výstava otevřena veřejnosti, to s doprovodným programem vypadalo dost bídně. Nejenže se proti nám spiklo počasí, ale nevlídným podmínkám dopomáhala i špatná organizace. V pavilonu Z, který byl vyhrazen právě pro kaskadérské kousky, se sešlo poměrně dost lidí i přesto, že se na začátek doprovodného programu nijak neupozorňovalo. Lidé bohužel asi doufali, že se v uzavřeném pavilonu zahřejí, ale nic takového se nekonalo. Špatné bylo rovněž osvětlení uvnitř, a tak se o nějaké příjemné atmosféře opravdu nedalo mluvit.
To se naštěstí v pátek změnilo, vždyť už jen paprsky vykukujícího slunce značily lepší den. V pavilonu Z sice stále byla tma, ale návštěvníci a zdá se i vystupující byli lépe naladěni. Vyústilo to tak v zábavnou show kaskadérské skupiny Crazy Day, která nám předvedla, že při jízdě na motorce, čtyřkolce, skútru, kole nebo třeba koloběžce žádné přední kolo nepotřebujete. Těšit se můžete i na takzvaný globus smrti. Pokud o podobnou podívanou stojíte také, máte šanci ještě v sobotu v 11:00, ve 14:30 nebo v 18:30. Vystoupení ve všech případech trvá hodinu.

To ale není všechno. Pokud se vám v sobotu a v neděli vydaří počasí stejně jako nám v pátek, můžete se těšit i na vynikající kousky Martina Krátkého. Navnadí vás jistě naše fotogalerie. Na kaskadérskou show se chystá i Míra Lisý, který by měl pořádat i ukázky bezpečné jízdy na motocyklech a dokonce by se měly půjčovat i motocykly s padacími rámy. A pokud toho adrenalinu budete mít pořád málo, můžete navštívit i sobotní FMX, pro které ale platí samostatné vstupné.

Testovací jízdy

Expozice elektrických skútrů Akumoto se na výstavách objevuje již pravidelně. I letos si zde můžete vyzkoušet, jak se takový elektrický motor chová na krátké testovací trati.Mimo elektrických skútrů vám na výstavě zapůjčí i Segway nebo třeba skútry Aprilia.

ISŠA

O vaši pozornost se uchází i expozice Integrované střední školy automobilní. Na stánku vás praští do očí krásně odhalené motory i různé součásti a nádherná BMW K 1200 S. Zvláště zpozornět byste měli, pokud právě vybíráte střední školu ať už sami nebo pro své ratolesti. Přihlášky se totiž uzavírají již 15. března, a tak neotálejte, pokud máte zájem o tříletý učební obor Mechanik jednostopých vozidel nebo dvouleté nástavbové studium Diagnostik motocyklů. Více informací naleznete na www.issabrno.cz.

Autogramiády

Na stánku společnosti Mitas se v sobotu můžete těšit na autogramiádu českých motocyklových jezdců v motokrosu a cestovním enduru s předním evropským motokrosovým jezdcem Petrem Bartošem a dvojicí Michalem Roušavým a Lukášem Marešem. Od 14:30 do 15:00 bude podepisovat své fotografie Jarda Šíma. Ke stanu Barracuda si můžete přijít pro podpis Jakuba Smrže v neděli, a to hned dvakrát - v 11 a ve 14 hodin.

Informace o redaktorovi

Dominika Gawliczková - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist