yamaha_mt09




Motorkářské Vánoce aneb tipy na dárky pod stromeček

Máte doma vášnivého motorkáře a víte akorát to, že jeho motorka je červená a má nějakou značku, kterou si zaboha nemůžete zapamatovat? Anebo naopak po vás vaši příbuzní chtějí tip na dárek a vy přemýšlíte, co by vám tak udělalo radost? Připravili jsme pro vás malou inspiraci!

4SR

Ke každé objednávce dárek, to je vánoční motto tuzemského výrobce oblečení. Ke každé objednávce dostanete přívěšek na klíče, při objednávce nad 2000,- ještě zimní čepici a poštovné zdarma. Každoroční oblibě se těší dárkové poukazy v hodnotách 10 000, 5 000 a 2000 korun, nově je i tisícikorunová varianta. 4SR má i vlastní tipy na dárky, kde najdete civilní textil, tašky, chrániče nebo rukavice, za nás můžeme doporučit džínovou bundu Rowdie, kterou by mohly stylově doplnit kevlarové džíny 60´s. Do civilu se pak hodí mikina life blue, kdo nemá rád rovné kšilty, ocení novou army zelenou kšiltovku Team Green.

ASP Group

Počítáme, že velkou čtyřkolku asi k vánocům moc lidí kupovat nebude, ale pokud byste chtěli rozvíjet lásku k motorsportu třeba u svého potomka, můžete sáhnout po nenáročné dvoudobé devadesátce Acces DRR 100 Reverse. Ježíšek občas také nosí hodným motorkářům a motorkářkám nové přilby, tady bychom doporučili třeba oblíbenou vyklápěčku Vailant od LS2, která se letošní rok prodává ve své vylepšené verzi. Chcete-li dát jenom nějakou drobnost, zkuste vybírat třeba ze široké nabídky špičkových amerických gripů na řídítka od firmy ODI.

Bikers Crown

Do 20. prosince můžete vybírat z 250 zlevněných výrobků v tradiční předvánoční slevové nadílce. Až 70% zlevnění se dočkaly produkty od známých značek Alpinestars, Macna, Nexx, Falco, Caberg, IPONE, ale i dalších. My k tomu přidáváme tip na novinky v nabídce Bikers Crown. Prvním jsou špičkové francouzské rukavice Five, které mimo jiné jezdí v MotoGP i náš Karel Abraham. Dalším tipem jsou americké motokrosové brýle značky 100%, které baví svými barvami a špičkovým zpracováním. Při nákupu navíc obdržíte stírací los, kde můžete vyhrát další, až 30% slevu na další nákup.

BMW

Jestli jsme psali, že je nepravděpodobné obdarování čtyřkolkou, tak motorkou od BMW je to asi ještě nepravděpodobnější. Pokud se pleteme, tak to onomu šťastlivci každopádně přejeme! Pro ty ostatní jsou tu naše tipy, a rozhodně nemusí jít jen o fanoušky BMW, protože například jezdecká výbava vyniká svou funkčností. Třeba jako námi testované rukavice Two in One, které jsou ve své sportovní verzi v pražském Inveltu v akci. Klasikou je kožená peněženka, tou se nic nezkazí a pro malé i velké hračičky vybíráme velké GS ze stavebnice Lego Technic. Předvánoční akce mají i v brněnském Renocaru, tam nás zaujal nákrčník nebo třeba tričko Transforming.

Euro Bike Fest

Je váš milý nebo milá srazuchtivý, srazuchtivá? Pak určitě zajásá nad vstupenkami na další ročník velkého motorkářského festivalu na břehu nádrže Mušov. Jestli nevíte co vás v Pasohlávkách čeká, koukněte na letošní report. Nudit se rozhodně nebudete! Vstupenky jsou v předprodeji do konce roku levnější, na celý program vás vyjdou na 500,- a je v tom i čtvrteční warm-up party, kde nebude určitě problém utratit ušetřené dvě stovky. Vstupenky objednávejte zde.

Piaggio Group

Nejširší publikum pro obdarování má jednoznačně Vespa. To je kult známý i mimo motorkáře. Trikem Vespa Young tak potěšíte každého, kdo má rád styl a dostatek odvahy pro výrazné barvy. Vtipným dárkem jsou pak ozdobičky na stromeček. Z katalogu Moto Guzzi vybíráme vlněný svetr, který není žádným modním výstřelkem, ale replikou týmového oblečení z dvacátých let. Pěkná je také klíčenka s nerezovou karabinou potaženou kůží a obšitou rudou nití. Zkrátka nepřijdou ani fanoušci a majitelé Aprilek, ty můžete obdarovat také replikami týmového oblečení, ale toho současného. Čepice, trička, mikiny... Pro koupi některého z výše uvedených se obraťte na nejbližšího oficiálního dealera nebo kontaktujte dovozce do ČR, kde se můžete poptat i na výrobky Tucano Urbano, ze kterých můžete vybrat krásné dárky pro skútristy s citem pro styl a funkčnost.

Globalmoto

Další vánoční výprodej si připravilo Globalmoto. Z něj vybíráme pro fanoušky Suzuki koženou peněženku a pro všechny cestovatele vyklápěčku X-Lite X-1004 Ultra Carbon, kde můžete ušetřit 5000 korun! Zajímavým dárkem, především pro motovlogery, by mohla být akční kamera Sena Prism. Ta sice neoslní velikostí záznamu a snímkovou frekvencí, zato se umí spárovat s jakýmkoli Bluetooth zařízením, ze kterého dokáže nahrávat zvuk.

Harley-Davidson

U téhle značky je rozhodně z čeho vybírat. Vtipným a praktickým dárkem by mohly být třeba bezprstové rukavice Patriot. Drobností může být truckerka s retro nápisem Harley-Davidson a pro pány jsme vybrali ještě zateplenou džínovou vestu. Dámy můžete potěšit šperkem, H-D nabízí náušnice, náramky nebo náhrdelníky. Pro vaše křehké polovičky doporučujeme také elektricky vyhřívanou bundu, to aby s vámi trávila čas v sedle i za chladných dní. Pro kousky z kolekce H-D skočte ke svému oblíbenému oficiálnímu dealerovi.

Honda

Jednoduché bílé tričko HRC udělá radost každému sportovnímu fanouškovi značky, případně ho k tomu můžete obdarovat potítkem se stejným logem. Ideální na nádobku brzdové kapaliny u CBRka. K Repsol Hondě se mohou díky dětskému body hlásit už i ti nejmenší a atraktivní je i retro kolekce, ze které pochází i tričko odkazující na výše zmíněného Fároše. Honda má ale i svou kolekci jízdního oblečení, kde můžete vybrat třeba z adventure setu dodávaného společností Spidi. Pro dárky od Hondy navštivte svého nejbližšího prodejce.

Kabourek

Ka Kabourkům se nechodí jen pro nové Yamahy, ale i pro vánoční dárky. A co by to bylo za Vánoce bez řádně ozdobeného stromečku? Vánoční koule za 444 Kč jasně naznačí, pod kterým stromkem má večer stát nová Yamaha. Jo a jsou nerozbitné, takže na stromku najdou své místo i v roce dalším a dalším a dalším a dalším... Pro nejmenší je tu dětské odrážedlo v klasických barvách Yamahy, které je navrženo tak, aby se budoucí šampioni učili rovnováze. Dospělé MTčkaře jistě potěší stylové hodinky a neměli bychom zapomenout ani na dámy. Co by řekly třeba na tričko Yamaha Peddock blue? Ať už vyberete z našich tipů, nebo zvolíte něco jiného, nezapomeňte při nákupu zadat heslo MOTORKARI, které vám zajistí 15% slevu. Když jsou ty vánoce... :) 

KTM

Vychytané věcičky tradičně nabízí KTM. Tím nejvíc, z takzvaných měkkých dárků, může být bunda MANAGUA GTX Tech-Air, kterou pro Rakušany dodává Alpinestars a která, jak už název napovídá, je vybavena airbagem. Vtipným dárkem by mohl být i otvírák ve tvaru rukojeti, kavárenští povaleči s chutí přijmou ready to race hrníčky a pro nejmenší jsou tu modely. V měřítku 1:12 můžete koupit MotoGP speciál nebo krosky modelového roku 18. A co pro holky? Třeba pěkný barevný funkční nátělník nebo některý z dalších fešných kousků, které najdete u prodejce oranžových motorek.

Husqvarna

Neméně povedené kousky nabízí sesterská Husqvarna, která ale jede spíš na styl. Hodně zajímavým kouskem pro hodináře a milovníky futurismu by mohly být hodinky Progress. Designově povedený je také batoh Dakar, který vyrábí známá firma Ogio a další dárky už by mohly být z kolekce civilního oblečení. Nátělník a mikina Progres, to je jasná volba pro holky, pro děcka model čtyřstovky ze sedmdesátých let. Dárky od Husqvarny hledejte, jak jinak, než u Husqvarny.

Modeka

Německý výrobce oblečení má hodně širokou nabídku, těžko vybírat jen pár věcí. Přesto vypíchneme třeba 45litrový nepromokavý vak, prodyšnou letní bundu X-Vent nebo cestovní komplet Panamericana. Hezkým dárkem pro dámy by mohla být textilní bunda Lola nebo kožená Edda s kapucí, ke které bychom mohli přidat ještě kožené rukavice Hot Classic.

MegaMax24

Jeden z největších prodejců motocyklových pneumatik v České republice dokáže samozřejmě zařídit ideálního Ježíška hlavně pro ráfky vaší motorky. V nabídce jsou desítky značek a na šest a půl tisíce konkrétních pneumatik. Kromě zavedených výrobců najdete i ty méně známé, za vyzkoušení by podle nás stála třeba značka Anlas. Ta nabízí obutí i na velká cestovní endura typu KTM Adventure nebo BMW GS, v současné době by ovšem vhod přišly zejména zimní gumy na skútry. Když už budete přezouvat, můžete své jednostopé milované dopřát třeba zahnuté hliníkové barevné ventilky, ty vypadají super.

Moto Performance

Tahle severočeská společnost je už dlouhá léta spjata se zastoupením mnoha italských značek, především potom s výrobcem doplňků Barracuda. Co kousek, to potěšení pro oko. Zrcátka, blinkry, gripy, řídítka, držáky značek... Nám se líbí třeba hnědé rukojeti Classic na scramblery a jiné klasiky, sportovcí naopak sáhnou po dnes tak populárních chráničích páček. Další pěknou značkou, jíž je společnost Moto Performance vyhlášená, je VR46, tedy oblečení a doplňky od Valentina Rossiho, samozřejmě nejen v jeho kolekci. Ale ta je největším tahákem. Pro sebe si můžete koupit třeba tričko, pro odrostlejší děcka modrozubý reproduktor, pro ta maličká jídelní set nebo dudlíky...

MotoZem

Velikánský motorkářský e-shop s kamennou prodejnou v Dobré u Frýdku-Místku a výdejními místy všude po republice nabízí kompletní sortiment pro motorkáře, přičemž nejvíce ji asi budete znát coby prodejce motooblečení značky RSA, R-TECH, Tschul, Revit nebo Rebelhorn. Kombinézy, bundy, textilní komplety, boty, helmy... Je z čeho vybírat. Pro jízdu na motorce rozhodně nebude špatnou volbou kožená bunda RSA Street Racer Spirit, kterou je možné vkusně doplnit o džíny Street Racer Basic, boty RSA Traveler či rukavice RSA Spacer. Mezi další užitečnou výbavu patří interkom T-MAX a cestovní set RSA tankvak + kapsička na stehno + brašna na sedlo. K vánocům můžete udělat radost i samotné motorce, klidné spaní jí zajistí plachta RSA, odpočinek pneumatikám zase dopřejí stojany R-TECH. A úplně nejlepší je, že když nebudete vědět co vybrat, můžete koupit dárkový poukaz v hodnotách 500 až 10 000 korun.

Sumoto

Brněnská značka je nejen mezi cestovateli známá především coby výhradní distributor produktů SW-Motech. A Ježíšek se nemusí hroutit, že zase budete chtít nějaké kufry za desetitisíce (přitom v sadách tři kufry + dvě tašky se dají teď koupit v akci), v nabídce je i spousta praktických drobností. Fajnovou vychytávkou je držák na smartphony X-Grip, vlastně takový napružený křížek, do něhož roztažených ramen telefon vložíte, stejně jako nafukovací polštářek pod zadek Traveller Smart, který přijde vhod na dlouhých cestách. A ještě něco pro majitele nejoblíbenějších adventur: své BMW R 1200 GS si můžete dovybavit vodotěsnou uzamykatelnou schránkou na nářadí, která se montuje za držák kufrů, Hondě Africe Twin Adventure Sports zase uděláte radost nenápadnými průhlednými kryty předních světlometů.

Motofanda

Tahle společnost má specializaci jasnou - cruisery, choppery a vše, co s nimi souvisí! Samozřejmě tady seženete i věci na jiné druhy motocyklů, ale ve stylu Easy Rider jsou prostě kovaní. Taková bunda Ultimate Vintage v šedém provedení s ocelovou patinou vám ale bude slušet i na klasice. Pokud vyloženě toužíte po čistě "čopráckém" ohozu, tak můžete vybírat z nejširší nabídky klasických křiváků, ovšem vybavených chrániči pro jízdu na motorce. Co se doplňků na samotný stroj týče, u cruiserů nikdy nešlápnete vedle s kvalitním padacím rámem, přičemž u Motofandy běží akce, že při nákupu předního a zadního padáku automaticky odečítají pětistovku. Kromě rámů na cruisery mají v nabídce i padáky na naháče a endura.

Vágner sport - RST

Společnost z Jablonce nad Nisou se specializuje na dovoz britských značek oblečení, jako jsou Wolf, Trikmoto a především RST, jejíž produkty můžeme vidět i na známých českých závodnících. A samozřejmě také na těch světových, přičemž pokud byste chtěli mít stejnou výbavu jako Alex Lowes a spol., můžete si nechat pořídit úplně nový model V4. Jestli je to přeci jen trochu mimo dosah peněženky vašeho Ježíška, sáhnout můžete třeba po sportovních rukavicích Tractech Evo, momentálně v akci, anebo je fajn dárkem pro motorkáře dešťovka. Tedy, konkrétně nepromokavá kombinéza Hi-Vis v reflexní žluté barvě. Jestliže vám ve výbavě vlastně nic nechybí, ale oblečení už nemáte zcela v kondici, mohla by se vám hodit informace, že společnost Vágner sport provádí i opravy motooděvů.

Okruhové jezdění

K Vánocům nemusíte dát jen věc, může to být i zážitek. Jedna z nejznámějších okruhových agentur Raceczech už má termíny, přičemž tím prvním je Španělsko na začátku února, což by mohl být fajn program na ukrácení zimy. Pokud tam pojedete, mohly by se vám hodit slidery Wiz s českou vlajkou, ať ostatní na trati vědí, odkud jste. Jestli se vám naopak nikam daleko nechce, ale rádi byste se přes zimu zdokonalili nejen v okruhovém jezdění, máme pro vás ještě jeden tip, a tím je škola Lukáše Peška, který pořádá své kurzy na malých motocyklech Ohvale v motokárové hale v pražském Radotíně.

Paolo

Dlouhá Třebová je už více než 20 let domovem mnoha italských značek. A ač se majitel této společnosti specializuje na bláto, v nabídce má doplňky a oblečení na všechny druhy motocyklů. Nám by se třeba na kafáče nebo scramblera líbila kombinace univerzálního hliníkového štítku Kappa, stylového magnetického šedého tankvaku, který můžete nosit jako batoh, od stejné značky a naprosto nepřehlédnutelných vysokých červených kožených bot Stylmartin Continental. Praktickým doplňkem pro kohokoli, kdo nerad tahá doklady, telefony, foťáky, cigára apod. v bundě, by mohla být kapsa kolem nohy, opět od Kappy. Pokud máte doma malého motokrosaře, nic mu nerozzáří pod stromkem oči víc než helma Airoh, moc pěkně vypadá Archer Chief, a když vaše drahá polovička začne ječet, že jste se snad zbláznili, že chcete vaše společné dítě na motokrosu zabít, tak jí nadělte černo-bílo-růžovou textilní bundu Lover, ona roztaje... ;-)

Parts Depot

Parts Depot, to je kromě náhradních dílů také oblečení a doplňky. Pánské tričko jsme vybrali pro majitele Suzuki, přesně řečeno modelu V-Strom, a jestli chcete udělat velkou radost někomu, kdo má jeden z modelů MT od Yamahy, obdarujte ho hodinkami, které pro japonskou značku vyrobili v TW-Steel. Dámám, co fandí nebo sedlají Kawasaki, bude určitě slušet zelené tričko s energickým potiskem. V nabídce je toho ale mnohem víc, stačí si vybrat značku a mrknout do katalogu.

Triumph

O KTM nebo Harley-Davidsonu se obecně ví, že mají nabídku oblečení a blbinek ještě podstatně širší než samotných motocyklů. Ale věděli jste to i o Triumphu? Bezpočet triček, mikin... Pokud sháníte pro svého "triumpháka" něco menšího, můžete zvolit třeba zapalovač se siluetou Bonnevillu nebo sadu plechových lesklých hrnků, naopak mezi dražší dárky bude patřit pěkná dlouhá bunda na klasiky, která vypadá jako civilní. Pro ty, jejichž kámoši jezdí na Harleyích ve výše uvedených rukavicích s americkou vlajkou, jsou povinností rukavice s tou britskou. Jelikož loajalita ke značce se vytváří už odmala, nezapomeňte pro svůj potěr na elegantní bodýčka.

Wemoto

Co vybrat z nabídky jednoho z předních českých dodavatelů náhradních dílů, jenž se chlubí sortimentem bezmála jeden a čtvrt milionu položek pro více než 13 000 motocyklů? Inu, vlastně cokoli. Nějaké ty řetězovky, brzdové destičky, oleje, páčky apod., to se musí vybírat na konkrétní motocykl, nicméně nadšený kutil, ale vlastně i profesionální mechanik si tam také najde to své. Začali bychom nějakou vhodnou pojízdnou skříňkou na nářadí, pokud máte přes zimu v plánu seřídit karburátory, určitě se neobejdete bez podtlakových měřáků a praktického zalomeného šroubováku na bohatost. Na jaře, až budete přezouvat gumy, oceníte jednoduchou vyvažovačku a ještě před první jízdou nezapomeňte pod sedlo hodit univerzální sadu na nouzové opravy na cestě, která kromě základního vercajku obsahuje ještě vše potřebné na opravu píchlé bezdušovky a opravné prvky na ocelová lanka.

Yamaha

Také tři ladičky mají pěkný merchandisingový program. A jelikož jde o značku, která kromě motorek dělá třeba i vodní nebo zimní skútry, nepřekvapí, že v nabídce najdete třeba i řiditelné dětské sáňky. Jelikož nám je přeci jen bližší ta jedna stopa a bez sněhu, upozornili bychom spíše na pěkné dřevěné dětské odrážedlo s designem Tmaxu. Dospěláci mají výběr téměř nekonečný, stylaře zaujme otevřená helma Faster Sons či ze stejné kolekce retro prošívané rukavice od Rolanda Sandse. Nemůže samozřejmě chybět program na podporu 20 let R1, kde se nám moc líbí bílo-černo-červená mikina, a portfolio by nikdy nebylo kompletní bez Valentina Rossiho. Co třeba kulich? Všechno seženete u dealerů Yamahy.

Yshop

Pražský dovozce mnoha špičkových značek, jako jsou třeba AGV, Arai, Dainese či Held, má také co nabídnout. Takový univerzální dárek, který vypadá hodně zajímavě, může být skládací láhev Dainese. Tu využijete klidně i při cestách na hory, stejně jako třeba páteřový chránič Dainese Pro-Armor se zajímavou strukturuou "včelích pláství". Naopak čistě do jedné stopy míří výhodná sada pro skútristy, zateplená deka a "sloní uši" od Heldu. Plánujete-li trochu bohatšího Ježíska, mohla by vás oslovit airbagová vesta Held, milovníci klasiky zase najdou zalíbení v retro helmě AGV X3000 Gloria z kolekce Legends 1947.

Motorkáři.cz

Nevybrali jste nic? Nevadí, ještě je tady váš oblíbený motocyklový server! I v naší nabídce najdete pár drobností, které dokáží udělat radost. Na dlouhé zimní večery se bude hodit knížka s humorným názvem BRRRUM aneb Mot(t)o mého života, ačkoli s těmi dlouhými večery jsme to asi přehnali, schopnější čtenáři ji dokáží spolknout klidně za den. Ne že by byla tak "průhledná", má bezmála 200 stran, ale je psaná velmi zábavnou formou, takže je složité se od ní odtrhnout. Ověřeno, máme ji přečtenou! Klasikou, kterou určitě obdarovaného nerozčílíte, jsou potom naše bavlněná pánská a dámská trička s různými motorkářskými motivy. A pokud vám ještě chybí, tak si k tričku můžete pořídit držák registrační značky. Tak Ježíšku, do toho!

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 24 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Milinex přispěl 6 Kč
Jarda-Bekr přispěl 6 Kč
Hepan přispěl 6 Kč
Kytí přispěla 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist