husqvarna_svartpilen_801_2




Motorka podle filmu Tron: Legacy je na prodej

Chcete vlastnit unikátní stroj a být tak trochu za exota? A teď myslíme opravdu hodně unikátní stroj a hodně velkého exota. Pokud je odpověď stále ano, americká aukční síň RM Auctions má něco přesně pro vás.

Jedná se o na zakázku postavenou elektrickou motorku, inspirovanou filmem Tron: Legacy. Tento neobvyklý stroj byl postaven v roce 2011 na zakázku pro sbírku Andrews Collection a jak asi správně hádáte, nikdy se na něm pořádně nejelo.
I přesto je však motorka naprosto funkční a pojízdná. Pohání ji elektromotor s napětím 96 voltů, živený lithiovou baterií. Na zadní kolo, které je stejně jako to přední konstruováno „bez středu“, přenáší jeho výkon elektronicky řízená převodovka.
Odpružení předního kola je plně nastavitelné, vzadu je ovšem kolo přimontované napevno, bez pohyblivého zavěšení. Na obou kolech se nachází hydraulické brzdy. Prodejce je bohužel velmi skoupý na detaily a tak lze jenom odhadovat, jak se na takové věci asi jezdí, případně jaký je poloměr otáčení. K dispozici nejsou bohužel ani technické údaje jako je maximální rychlost, dojezd atp.
Tak či tak se jedná zejména o sběratelský kousek pro zarytého fandu, který určitě ocení unikátnost a jedinečnost. Aukce proběhne v sobotu 2. května a předpokládaná cena je 25 až 40 tisíc dolarů (632 tisíc až 1 milion korun).

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist