yamaha_mt09




Motocykl roku 2010 - v soutěži je 32 motocyklů

Celkem 32 motocyklů přihlásili do ankety Motocykl roku 2010 v České republice zástupci motocyklových značek. Letos se koná již čtrnáctý ročník této ankety a opět ji vyhlásila sekce Moto při Svazu dovozců automobilů.

V šesti kategoriích (skútry a mopedy, endura včetně cestovních, naked bikes, cestovní silniční motocykly, choppery, sportovní silniční motocykly) bude hlasy veřejnosti a hlasy odborné poroty zvolen vítěz kategorie. Navíc motocykl, který získá absolutně nejvíce hlasů, se stane Motocyklem roku 2010 v České republice. Hlasovat je možné do 9. dubna a výsledky budou oznámeny na konci dubna.
Anketa bude propagována i ve stánku Motocykl roku na jarní výstavě Motosalon, která se uskuteční na Výstavišti v Brně od 10. do 14. března 2010, kde mohou zájemci vyplnit a odevzdat svůj anketní kupón. Motocykly soutěžící o titul budou na výstavě pro snadnější identifikaci označeny pomocí štítků. Hlavní cenou je jako každý rok lákavý motocykl, letos to bude nová Kawasaki Versys.

Podívejme se na letošní obsazení kategorií, u většiny modelů je součástí i odkaz na test motocyklu nebo novinku na našem webu:

skútry a mopedy


Aprilia Scarabeo 500 Class
Honda PCX
Kymco Downtown 300i
mpKorado Raptor 50
Sachs 125 Mad Ass
SYM Fiddle II 50
SYM GTS 300i EVO

endura včetně cestovních


BMW R1200GS Adventure
Derbi Terra 125 Adventure
Kawasaki Versys
KTM 990 Supermoto T

choppery


Harley-Davidson FLSTFB Fat Boy Special
Honda VT1300CX
Suzuki Intruder M800
Triumph Thunderbird

cestovní silniční motocykly


BMW R1200RT
Harley-Davidson FLHTK Electra Glide Limited
Honda VFR1200F
Kawasaki 1400GTR
Suzuki GSX1250FA

naked bikes


Honda CBF1000
Kawasaki Z1000
Moto Guzzi Griso 8V Special Edition
Suzuki Bandit 1250
Triumph Street Triple R

sportovní silniční motocykly


Aprilia RSV4 R
BMW S1000RR
Derbi GPR 125
Kawasaki Ninja ZX-10R
KTM 1190 RC8 R Red Bull Limited Edition
Suzuki GSX-R1000
Triumph Daytona 675

Rozdělení nominovaných strojů do jednotlivých kategorií není jednoduchý úkol a značky si přitom navzájem „nevidí do karet“, takže například nová Honda CBF1000 je nakonec v jiné kategorii než „kapotovaný bandita“ Suzuki GSX1250FA. S tím se ale nedá příliš udělat, kategorie jsou omezené a rozdělění podle dalších stylů by zase odradilo hlasující, kteří se v motorkách tolik neorientují.

Také vám ve výčtu nominací nějaká důležitá značka chybí? Kromě Ducati, která se této ankety nikdy neúčastnila a podle všeho ji nenajdeme ani na výstavě v Brně, v anketě citelně chybí Yamaha. Zdá se, že japonské značce s ladičkou ve znaku se nástup novinek pro letošní sezónu trochu opozdil, takže avizované nové modely FZ8, FZ8 Fazer a hlavně tolik očekávaná nová Super Tenere budou představeny až na začátku sezóny.

Další informace a možnost hlasovat online po Internetu najdete na www.motocyklroku.cz.
Pro hlasující jsou připraveny ceny za 300 000 Kč. První cenou je – jak jinak v motocyklové anketě – motocykl Kawasaki Versys, dalšími jsou převážně potřeby pro motorkáře.
Hlavním partnerem ankety je Castrol Lubricants, výstava Motosalon v Brně a dodavatel výbavy pro motorky a motorkáře Bike-in. Partnery jsou Gakaho a Ticket Art a partnery cen jsou Kawasaki, Castrol Lubricants, Harley-Davidson, Author, Bikers Mode, Honda, Garmin, www.yshop.cz, Cardo systems, Held a Pirelli.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist