yamaha_demo_tour




Motocykl 2006

Kapitoly článku

Ve středu 8.3.2006 byla slavnostně zahájena výstava Motocykl 2006. S úderem druhé hodiny se ve střední hale průmyslového paláce ujal slova osvědčený motocyklový promotér Standa Berkovec a za podpory vedení společnosti Incheba a dalších hostů otočili plynem pomyslné rukojeti Motocyklu 2006.
Zima se zatím bohužel nechystá polevit, takže vás zveme alespoň navnadit motorkářskou náladu a pokochat se pohledem na řady vystavených nových modelů, nápaditých přestaveb a airbrushů a třeba i doplnit výbavu, protože mnoho firem na výstavě nabízí pořádné slevy.


Z pohledu návštěvníka-novináře středečního odpoledne, musím konstatovat, že se nám výstava v letošním roce úspěšně rozrostla. Především jako pozitivum a oživení vidím po loňském nástřelu letošní rozšíření pod oficiálním označení Bohemia Custom, kde jsou k vidění opravdu zajímavé kousky motocyklové techniky. V rámci soutěže je zde představena celá řada od základu postavených a také upravených motocyklů, jak od profesionálních stavitelů a úpravců, tak od ostatních, kterým se stal tento obor řekněme hustě vymazleným koníčkem. Těšit se zde můžete, jak na motocykly se srdcem H-D, tak na celou řadu dalších značek z celosvětové produkce.


Vaší pozornosti by tak zcela jistě neměl uniknout notně upravený legendární V-Max s klasicky umístěnou nádrží, upravený Triumph Rocket, či odvážně započatá stavba s motorem z Dněpra. Zvířecí říši zde velice úspěšně zastupuje např. Honda Valkyrie převlečená za zebru nebo stavba ladných tvarů v podobě leoparda. Oku a duši lahodící je rovněž dvojice strojů značky Ducati, které najdete hned při vstupu do haly. Na závěr snad jen říci, že se zde bude soutěžit v několika kategoriích a výsledky budou vyhlášeny v neděli 12. března ve 14:00 hodin. Zklamaní nebudou ani příznivci Jawy, k vidění je totiž také spousta přestaveb s dvoutaktním srdcem z Týnce. Na své si přijdou i nejmladší návštěvníci výstavy, hned v sousedním pavilónu si mohou zdarma a možná i s nějakou drobnou výhrou vyjezdit u Besipu dětský řidičský průkaz.


Největší expozice značek je však tradičně soustředěna v celém Průmyslovém paláci. Pokud si náhodou zapomenete vytisknout sebou plánek výstavy, nemusíte zoufat, ti největší výrobci jsou ustájeni na tradičních místech, tudíž problém s orientací by neměl být. Kromě dříve avizovaných novinek představených v Paříži, či Miláně zde najdete celou řadu dalších zajímavostí i nečekaných strojů.


Pokud začneme u českých firem, jistě zajímavým počinem je nová Jawa Dakar s osvědčeným jednoválcem Rotax o objemu 650ccm.


Pozornost si zaslouží i expozice značky Motoscoot, která v rámci projektu “New Pionýr“ oživila legendárního “Pařeza“. Jedná se o motocykl v retro stylu k 50-ti letému výročí, kdy byla v roce 1955 spuštěna výroba původního stroje. New Pionýr je projektem naší Jawy, Motoscoot a čínského výrobce TMEC. Tato aliance nese název JMT a motocykly produkované touto spoluprácí budou nést obchodní logo Jawa. New Pionýr bude mít čtyřtaktní vzduchem chlazený motor, čtyřstupňovou převodovku, 17-ti palcová kola, rychlost kolem 70 km/h a v dohledné době bude údajně i verze s elektrickým spouštěčem. Vše vypadá poměrně zdařile, vytknout snad lze jen absenci typické koncové svítilny.


Z první letmé prohlídky lze konstatovat, že výstava je ve finále příprav a všechny stroje čekají na davy svých obdivovatelů. Ze světové produkce by kromě ostatních novinek, které Vám v průběhu výstavy ještě přiblížíme minimálně v obrazové podobě, nemělo uniknout např. Moto Morini Corsaro 1200, či majestátní Suzuki Intruder M1800R. Tradičním prodejním místem je Křižíkův Pavilon E, kde najdete celou řadu příslušenství a letos i stánky všech redakcí motocyklových periodik. Mě osobně zatím z letmé prohlídky nejvíce potěšil Motoklub Policie. Ten zde představil na živo dokonale vyvedený historický stroj Jawa 350 NANUK. Naopak smutným zklamáním je pro mne absence nejnovějšího cesťáka Moto Guzzi Norge 1200. Dle ujištění dovozce je však tento model již na výrobních linkách a bude u dealerů k dispozici v několik týdnech. Další fotogalerie a podrobnější informace o aktuálních novinkách přineseme v nejbližších dnech.













Hodnotit hostesky můžete ZDE!

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Marek Hrodek - (Odebírat články autora)
Dan Rozkol - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist