yamaha_demo_tour




MOTOCYKL 2005 - výstava začala

Před několika minutami byla zahájena výstava MOTOCYKL 2005.


Co nového je letos pro návštěvníky připraveno?
Kromě Průmyslového paláce se výstava rozšířila i do Křižíkových pavilonů D a E, kam se letos dostanete nově vybudovaným tunelem. Dalším příjemným servisem je bezplatná kyvadlová doprava od metra Holešovice - linka 751 bude fungovat po celou dobu otevíracích hodin výstavy, no a nakonec budeme mít možnost využít nové restaurace na balkonech střední haly.

 


Trochu motorkářské výstavní statisktiky
Od prvního ročníku z roku 1997, kterého se zúčastnilo 12 firem a 15tis návštěvníků na ploše 1500 metrů čtverečních, nám výstava hoooooooodně vyrostla a letos zde najdeme 153 vystavovatelů na ploše přes 7500m. Letošní účast se odhaduje na 50tis návštěvníků.

 


První den
Jako obvykle nechybí na svých tradičních postech hlavní aktéři dění, kteří představují své žhavé novinky pro letošní sezónu. Po formálním zahájení se sklenkou šampaňského a vyhlášení výsledků soutěže Motocykl roku s předáním cen se přesunula pozornost všech přítomných novinářů k expozici značky Honda.
Zde mezi nejočekávanější české premiéry patřilo zcela jistě představení přepracovaného naháče CB600 F Hornet, polokapotované verze modelu CB1300 či motocyklu pro zábavu FMX650. O lehčí pozdvižení se postarala prezentace netradičního skútru zoomer, který překvapil svými tvary hlavně přítomné modelky. V rámci prezentace se představili se svými stroji i jezdci závodního teamu K+L Intermoto Tomáš Mikšovský a Pawel Szkopek. Průvodcem po expozici stánku byla již tradičně Lucie Výborná.


Další významná prezntace se odehrála u expozice značky BMW. Zde byly odhaleny především dvě aktuální novinky - model R1200ST a K1200R. V expozici samozřejmě nechybí ani aktuální vítězové ankety Motocykl roku – modely K1200S a R1200GS.

 


Novinářská středa byla završena tiskovou konferencí společnosti Sette a prezentací nových modelů KTM, především brutálního naháče 990 Super Duke. K příjemným zážitkům patřilo také vyprávění Ivo Kaštana a představení jeho speciálu z Dakaru, na kterém hned po skončení výstavy odjíždí na další závod.

 

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist