journeyman_brezen




Moto Test Camp – podruhé, v Čechách a ještě větší

Díky událostem kolem Covid19 jsme letos přišli (…a možná ještě přijdeme…) o velkou spoustu zajímavých akcí. Na druhou stranu – jedna opravdu hodně zajímavá k naší velké radosti zase přibyla. Společný testovací víkend více značek s názvem Moto Test Camp, pořádaný na začátku června, se vydařil víc, než zúčastnění dovozci a dealeři očekávali. Pořadatelé už před akcí slíbili, že bude-li o podnik tohoto typu mezi motorkáři zájem, dočkáme se pokračování někde v Čechách ještě letos v létě. Jak slíbili, tak udělali… Moto Test Camp „Volume 2“ je tu. O víkendu 15. – 16.srpna. Jezdit se tentokrát bude kolem Soběslavi. Registrace už jsou v plném proudu.

Kapitoly článku

V červnu tohoto roku se v areálu kempu v Protivanově sešli zástupci celkem devíti velkých motocyklových značek a přivezli sebou kolem padesátky svých demo motocyklů, aby historicky poprvé umožnili zájemcům z Čech a Slovenska vyzkoušet si konkurenty stejné kategorie od různých výrobců v jednom dni na jednom testovacím okruhu. Naprosto ideální služba především pro ty, kteří si chtějí koupit novou motorku, ale nedokážou se rozhodnout, která pro ně bude ta nejlepší. Nápad? Pecka! Testovací okruh nabízející rychlé i technické pasáže na různé kvalitě asfaltu. Takže kdo se zúčastnil, určitě nelitoval. Ostatně nejlepší bude nechat zhodnotit výsledek prvního Moto Test Campu dva zástupce zúčastněných značek, kteří měli na vzniku celé akce lví podíl…

„Všechno bylo nové. Na začátku jsme vůbec netušili, jak na tuhle akci budou lidé reagovat a jestli budou mít zájem. Protože cena jedné účastnické vstupenky byla zástupci jednotlivých dovozů stanovena na 2.500 Kč. Jistě, za tyhle peníze jste dostali víc, než hodně, ale i tak; pořád to bude pro většinu lidí v ČR působit jako hodně drahé. Také platila Covidová opatření. A výsledek? Lidé byli prostě nadšení a děkovali nám za skvělý nápad. Účastníci byli od Karlových Varů až po Povážskou Bystricu. A hlavně – 95% míst a jízdních časů bylo vybukováno do pěti dnů od spuštění registračního systému. A to jsme tedy opravdu nečekali. Všichni dovozci jsme byli nadšení z výsledků akce a hlavně z toho, jaká tam po oba dva dny panovala nálada. Člověk měl totiž na každého klienta čas a všechno v pohodě. Tohle prostě jiné akce nenabízí. Vybraná pořádající agentura Aňo Agency z Brna to zvládla na jedničku! A jestli byly nějaké mušky, tak věřím, že už jsou v rámci příprav druhého letošního podniku vychytané“ , hodnotí první Moto Test Camp v Protivanově Adam Žert, předseda motocyklové sekce SDA a Country Manager společnosti Faber Moto s.r.o. – Piaggio Group.

Bylo to jednoznačně super a i když akci lehce předčasně ukončila v neděli odpoledne totální průtrž mračen, můžu potvrdit slova Adama, že jsme byli všichni spokojení. Dovozci i účastníci. V tomto ohledu asi nejlépe vypovídají fakta… Na začátku jsme chtěli dosáhnout počtu minimálně 60 účastníků. Při počtu 80 lidí bychom akci považovali za veleúspěšnou… Maximální kapacita byla 130 účastníků. Nakonec jich však bylo celkem 140!!! A k tomu minimálně dalších 200 návštěvníků, které jsme museli do areálu pouštět po skupinkách. Zájem jsme na začátku zbytečně podceňovali. Odpověď většiny účastníků byla velmi podobná. „Kde máte šanci si v jednom dni zajezdit na Aprilii Tuono V4 Factory, Indianu FTR 1200S Race Replica, Kawasaki Ninja H2 SX, MV Agustě Brutale 1000 RR, nebo Triumphu Street Triple RS ?! Vy to ani nevíte, ale podařilo se vám udělat druhé vánoce pro všechny milovníky rychlých sportovních motorek!“

"Je jasné, že ne každý účastník si pak šel koupit nový motocykl a že spousta lidí si přijela udělat zážitkový víkend v sedle. Ale všichni jsme dávali v rámci Moto Test Campu slevy, takže těch, kteří koupili, nebo zamluvili stroj přímo na akci, bylo hodně. Proto jsme se už v Protivanově, který leží severně od Brna, začali vážně bavit o středočeské variantě“, doplňuje ještě Ondřej Hrůza z Meteor Motor Techu s.r.o., Brand Manager značky Indian Motorcycle.

„Český“ Moto Test Kemp je realitou. Koná se už o víkendu 15. a 16.8. a centrem všeho dění bude areál Auto Moto klubu Soběslav jižně od Tábora. Základní parametry akce se nemění. Každý účastník má za registrační poplatek 2.500 Kč garantovány tři jízdy na třech různých motocyklech v předem vybraných časech, které si jednoduše zarezervuje na webu akce. Ovšem nejde pouze o tři jízdy na třech strojích. Každý účastník, který má čas a chuť si pak může individuálně domluvit demo jízdy na motocyklech, které jsou zrovna volné. Takže můžete jezdit prakticky celý den! Velmi dobrou zprávou pro všechny zájemce určitě je, že se oproti pilotní akci v Protivanově zvýšil zájem „značek“, které se zúčastní, takže se zvýšil i počet nabízených demo motocyklů. Na Moto Test Campu v Soběslavi si budete moci vyzkoušet stroje Aprilia, Ducati, Indian Motorcycle, Yamaha, Kawasaki, Triumph, Moto Guzzi, MV Agusta, Royal Enfield, Vespa a pozor…! Chybět tentokrát nebude ani domácí Jawa.

Takže pokud si chcete sami na sobě vyzkoušet roli našich předních testmanů, pak máte jedinečnou možnost, kterou si nenechte ujít. Protože další Moto Test Camp se bude konat nejdříve za rok! Stačí se jen mrknout na www.mototestcamp.cz a včas se zaregistrovat.

Video z akce v Protivanově

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist