globalmoto_duben_nolan




Vardenchi T5 Custom Roadster

Indická dílna Vardenchi představila luxusní stavbu T5, jejímž srdcem je motor od italské Moto Morini. Už samotný návrh vypadá velmi působivě a reálný představený model je ještě lepší. Vardenchi T5 Custom Roadster se možná objeví i v Evropě prostřednictvím prodejní sítě Moto Morini.

Za zrodem společnosti Vardenchi, která sídlí v Bombaji, stojí podnikatel Akshai Varde. T5 je jejich horká novinka, kterou přestavili na indické výstavě Auto Expo. Představený model se ale od původního výkresu liší v řadě detailů, hlavně v masce, barevném hávu nebo v sedle.
Původní koncept sázel na agresivní, avšak uhlazený design, pochmurnou šedou barvu a zakryté přední světlo. Oproti předešlým stavbám indické firmy, které byly poháněny motory Royal Enfield, je T5 osazena agregátem Moto Morini o objemu 1 187 ccm. Mezi další hlavní charakteristiky rozhodně patří velká nádrž, povedený trubkový rám a kyvka, brzdiče Brembo, přední USD Marzocchi nebo zadní tlumič Öhlins.
Firma Vardenchi se ale rozhodla pro jiný design a místo tmavého zabijáka temných uliček přivezla na výstavu bílo-červený motocykl s dvojicí klasických kulatých světlometů, osazených LED diodami. Dvouválec Moto Morini dostal slušivou černou barvu a povedlo se také hnědé kožené sedlo. Tlumení žádné změny nezaznamenalo a stejně tak paprskovitá drátěná kola (přední 19 palců, zadní 17 palců).

Dohady kolují okolo prodejní ceně motocyklu. V Indii by cenovka po přepočtu měla dělat 18 940 eur, což je lehce nad půl milionu korun, avšak na evropském trhu se předpokládá vyšší cena. Právě do Evropy by se T5 měla dostat skrze distribuční síť Moto Morini. Vardenchi má v plánu každoročně prodat zhruba 600 kusů T5.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist