globalmoto_duben_nolan




Oficiálně: Moto Morini Rebello 1200 Giubileo

Noví majitelé značky Moto Morini spustili internetovou prezentaci očekávaného modelu Rebello 1200 Giubileo, který se bude vyrábět v limitované edici 600 kusů.

Znovuzrozená značka Moto Morini jede dál. Všechny fanoušky jedné stopy potěšila loni koncem roku zpráva, že se obnoví výroba motocyklů. Neuplynulo mnoho času a máme tu první model Rebello 1200 Giubileo, který vznikne na počest 75. výročí od založení firmy. Před nedávnem spustilo Moto Morini nové stránky, kde se Rebello 1200 Giubileo odhalovalo pomalu pomocí "puzzle obrázku". Doba pokročila, skládačka je pryč a my se můžeme podívat na finální podobu, vč. technických údajů a prezentačního videa.
Moto Morini Rebello 1200 Giubileo vznikne v limitované edici a cena motocyklu je 13 900 EUR vč. daně (cca 345 tisíc Kč). Srdcem Rebella je čtyřtaktní vidlicový dvouválec o objemu 1 200 ccm, který původně pochází z modelu Corsaro. Se čtveřicí ventilů na válec, rozvodem DOHC, přímým vstřikováním a kompresním poměrem 11,9:1 má agregát výkon 130 koní v 8500 ot./min a maximální točivý moment 122 Nm nastupuje v 6 750 otáčkách. Pohonná jednotka spolupracuje s 6rychlostní převodovkou a anti-hoppingovou spojkou.
Základ motocyklu tvoří příhradový rám z ocelových trubek. O plně nastavitelné odpružení se stará obrácená vidlice Marzocchi s průměrem trubek 50 mm vpředu, vzadu je klasická kyvka s centrální tlumicí jednotkou Öhlins. Brzdy dodala světoznámá firma Brembo: vpředu jsou dva disky o průměru 320 mm s čtyřpístkovými třmeny Monobloc, vzadu je jeden menší kotouč o průměru 220 mm. Samozřejmostí jsou 17palcová kola s pneumatikami Pirelli Angel o rozměrech 120/70 ZR17 vpředu a 190/55 ZR17 vzadu. Z tabulky technických údajů zmíníme ještě dva údaje: rozvor 1450 mm a provozní hmotnost 198 kg.
Novinkou ve světě motocyklů je bezesporu speciální sedlo. Je zde použita patentovaná technologie "Electric variable saddle", kde si můžete jednoduše volit, jak dlouhé sedlo potřebujete - kratší pouze pro sebe nebo delší při výletu se spolujezdkyní.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist