globalmoto_duben_nolan




Výroční edice Moto Guzzi California 90 představena na světovém srazu

O uplynulém víkendu se v italském Mandellu slavily jubilejní devadesáté narozeniny značky Moto Guzzi, a při té příležitosti probíhal od pátku do neděle také světový sraz těchto nezaměnitelných italských motocyklů. Hned během úvodního dne byl navíc představen speciální výroční model California 90.

Kapitoly článku

Hojná účast na letošním jubilejním  srazu výrazně překonala nejen počet přítomných na minulém setkání Guzzistů, které se konalo v roce 2007, ale také veškerá očekávání pořadatelů. Necelou polovinu z 20 000 účastníků tvořili domácí Italové, ostatní se k jezeru Lago di Como sjeli z dalších 52 zemí světa, což dokládá popularitu značky po celé planetě.
Většina zahraničních fanoušků značky Moto Guzzi přijela z Evropy - však  tu byl také zastoupen každý stát starého kontinentu, ale dorazili také cestovatelé z mnohem vzdálenějších kontinentů, i když v poněkud menší míře. Austrálie přesto napočítala celé čtyři desítky svých delegátů, o něco méně motorkářů  pak na historicky největší Guzzi sraz zavítalo z USA, Japonska a Kanady.
Továrnu na motocykly Moto Guzzi založili v roce 1921 Emanuele Vittorio Parodi se synem Giorgiem a přítelem Carlem Guzzim právě ve městě Mandello del Lario, kde proběhl o víkendu sraz jejích fanoušků. Každý účastník si díky tomu mohl prohlédnout původní budovu na adrese Via Parodi 57 a nasát pořádný kus historie značky Moto Guzzi.
Během prohlídky historické továrny byly k vidění i takové dobové artefkty, jako například aerodynamický tunel z roku 1950, a otevřeno bylo pochopitelně i Moto Guzzi muzeum. Jako symbol dlouholeté historie značky s orlem byla během pátku oficiálně představena speciální výroční edice světoznámého italského customu, California 90.
Limitované edice vychází z nejluxusnější verze California Vintage, od které se na první pohled odlišuje dvoubarevným provedením a netradičním logem na nádrži. Každý kus má vlastní pořadové číslo, vyznačené na štítku na horních brýlích.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist