globalmoto_duben_nolan




Moto Guzzi Stelvio

Přinášíme vám první snímky nového velkého cestovního endura od Moto Guzzi. Italové pro nový cesťák zvolili krásný název Stelvio odvozený od jednoho z nejslavnějších alpských průsmyků Passo de Stelvio.


Po stránce designu tento model vzdáleně navazuje na linie bývalého cestovního endura Moto Guzzi Quota, hlavně díky dvěma kulatým reflektorům světlometu. Jinak jsou zde ale cítit spíše křivky vycházející ze současných modelů Breva a Norge, se kterými bude Stelvio sdílet hlavní konstrukční části.


Vepředu zaujme obrácená vidlice a nastavitelný plexištít, což by tento model posouvalo spíše na silnici a směrem k cestování, na druhou stranu ale používá drátová kola, což by zase ukazovalo na terén... Jako motor bude samozřejmě sloužit pravoúhlý dvouválec Guzzi, půjde však o nově vyvinutý osmiventil (čtyři na každý válec) z modelu Griso.


Zezadu jakoby Stelvio z oka vypadlo novému BMW1200GS, hlavně díky stejné jednostranné koncepci zavěšení zadního kola a použití kardanu, ale také díky trubkové konstrukci podsedlové části a prolamované nádrži.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist