globalmoto_duben_nolan




Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress ode dneška v Praze

Na společný showroom značek Moto Guzzi, Aprilia, Piaggo a Vespa do pražské Vrbovky dorazila žhavá novinka - futuristický bagger Flying Fortress. Pokud jste kvůli ní necestovali vloni na výstavu do Milána, máte teď první možnost si ji naživo prohlédnout.

Kapitoly článku

Moto Guzzi představila finální verzi MGX-21 Flying Fortress vloni na výstavě EICMA v Miláně jako další verzi modelu California 1400.

Tentokrát jde o exkluzivní kousek pro fajnšmekry, jak se můžete na vlastní oči přesvědčit na Vrbovce. Motorka zaujme především svojí rozměrnou a originálně tvarovanou přední maskou, dalšími atraktivními prvky pak jsou červeně lakované hlavy válců a přední brzdové třmeny Brembo. Přehlédnout nelze ani velké přední kolo s karbonovou výplní a blatníkem ze stejného materiálu.

Technika je přitom shodná se základním modelem California 1400. Podélně uložený vidlicový dvouválec s výkonem 96 koní a točivým momentem 102 Nm nabízí tři jízdní režimy a třístupňovou kontrolu trakce, brzdy jsou opatřeny dvouokruhovým ABS a z cestovní výbavy jsou to zadní pevné kufry, tempomat, vestavěný audio systém se dvěma 50W reproduktory a vstupem na MP3 nebo Bluetooth pro spojení motorky s mobilem a rozšíření zobrazovaných jízdních údajů přes aplikaci MG-MP. Cena modelu MGX-21 Flying Fortress je 619 990 Kč, jako bonus k ní dostanete doplňky dle vlastního výběru v hodnotě 35 tisíc.

P.S. Kritiku v komentářích jistě sklidí oranžové odrazky na bocích předních vidlic. Tento prvek se povinně (pochybujeme, že by jím výrobci hyzdili své motorky dobrovolně) používá už několik let, a jak říká klasik: můžeme s tím nesouhlasit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je asi tak jediné, co se proti tomu dá dělat. Vlastně není. Většina odrazek jde totiž celkem jednoduše odmontovat, a před návštěvou STK zase vrátit na své místo.

 Videa

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist