globalmoto_unor




Moto Guzzi Griso ve výrobě

Do konce října se můžeme těšit na první kusy designové lahůdky GRISO, kterou jsme měli možnost na jarní výstavě v Praze obdivovat na otáčecím podstavci. Podívejme se, co vše případný zájemce za potvrzenou cenu 379 tis. korun může očekávat.


Především se určitě může těšit na výjimečný stroj, který nelze jen tak snadno zaškatulkovat do obvyklých kategorií jako Naháč/PowerCruiser/Custom..... Finální verze se jen minimálně liší od konceptu představeného na výstavě a nehrozí žádné riziko, že si tuhle mašinu někdo splete s jiným modelem nebo výrobcem. Hlavním optickým prvkem je mohutný podélně uložený véčkový dvouválec, který funguje i jako nosná část rámu. Mohutné trubky rámu nad motorem nádherně obepínají nádrž a skvěle ladí s podobně tvarovanými trubkami výfukových svodů a celá motorka tak vypadá jako šelma připravená ke skoku.




Jakoby se konstruktéři rozhodli maximálně zdůraznit základní pravdu "Hlavní je motor". Vše ostatní je u téhle mašiny přívěskem klasického véčka 1100 ccm, který slibuje emotivní jízdu příznačnou pro značku MG. Maximální výkon je 88 koní při 7600 ot/min a točicí moment 89 Nm při 6400 ot/min. Nové technologie využité u velké Brevy, jako je odlehčený motor a nové řešení kardanu či slibovaná tuhá konstrukce sportovně zaměřeného podvozku jsou zárukou dobrých jízdních vlastností.



Přední vidlice upside-down i zadní monoshock jsou plně nastavitelné a v kombinaci se čtyřpístky vepředu a pneumatikami 120/70 a 180/55 na třípaprskových hliníkových ráfcích. Na futuristické přístrojové desce najdeme klasický otáčkoměr a velký displej s neuvěřitelným množstvím údajů a možností nastavení.

Pro Griso je připravena bohatá nabídka příslušenství, mezi které patří 25litrové kufry s rychloupínacím systémem, chromovaný zadní nosič, štítek, tankvak a další.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist