globalmoto_unor




Moto Guzzi California pro římskou hradní stráž

Italský prezident Sergio Mattarella se může pochlubit zahraničním návštěvám novou flotilou doprovodných motocyklů. Jeho Corazzieri, což je italská obdoba naší hradní stráže, v tomto týdnu dostali dvacet motocyklů Moto Guzzi California 1400.

Italští kolegové mohou na rozdíl od našich "hraďáků" sedlat stroje z domácí produkce, a California 1400 Touring je dostatečně reprezentativním strojem pro takové účely, jako je doprovod prezidentské kolony. Ve výběrovém řízení se Moto Guzzi ale prosadila i díky svojí ovladatelnosti, která se na dlažbě římských ulic bude jezdcům v uniformách hodit.  Mimochodem, jednou z podmínek pro přijetí ke Corazzieri je výška alespoň 190 cm.

Speciálně upravené Californie představila italskému prezidentovi delegace z firmy Piaggio Group, kterou tvořili Vice President Matteo Colaninno, člen správní rady Michele Colaninno, obchodní šéf pro italský trh Maurizio Carletti a Leo Mercanti z oddělení marketingu.
Nové čtrnástistovky navazují na dlouholetou tradici motocyklů z Mandella del Lario, používaných v Kvirinálském paláci, oficiálním sídle prezidenta. Všechny vysloužilé modely si zájemci mohou prohlédnout každou sobotu v muzeu nedaleko kasáren hradní stráže,  a některé z nich nechyběly ani na slavnostní přehlídce nejnovějších prezidentských Moto Guzzi.

 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist