husqvarna_svartpilen_801_2




Moto Guzzi California 1400 bude na podzim

Na slavnostním setkání dealerů Piaggio Group v severní Americe, které následovalo po nedávném kongresu evropských dealerů v Monte Carlu, byl oficiálně potvrzen nový model Moto Guzzi California 1400 pro sezónu 2013.

Nejvyšší šéf koncernu Piaggio Group Roberto Colaninno včera v Miami oznámil americkým dealerům, že firma v nejbližší době plánuje otevřít nové designové centrum v kalifornské Pasadeně. Shodou okolností ze stejného místa potvrdil informace, které se už objevily na internetu před rokem. Nový cruiser California 1400 bude oficiálně představen na poduim 2012, a to stylově přímo v Kalifornii. My se na něj můžeme těšit na podzimních výstavě v Miláně.
Zatím k novému cruiseru neznáme žádné technické údaje a proto se pořád jen spekuluje, hlavně o počtu ventilů a chlazení. V minulosti prosákly interní informace o novém 3-ventilovém uspořádání, ale s největší pravděpodobností bude mít motor, který koncepčně vychází ze současného quattrovalvole, klasické uspořádání se čtyřmi ventily. Z fotografie jsou patrné 2 chladiče - jeden dole před motorem a druhý nad ním pod uchycením přední vidlice - což by napovídalo chlazení kapalinou, ale na podrobnosti si budeme muset počkat
Oficiálně Moto Guzzi zatím prozradila pouze autora designu. Tím je Miguel Galluzi, který měl v minulosti hlavní podíl na vzhledu Ducati Monster, Cagivy Raptor nebo Aprilie RSV4. Stejný muž byl pověřen vedením nového designového centra v Pasadeně.
Piaggio Group, pod kterou spadají kromě značky Moto Guzzi také Aprilia, Vespa, Gilera a Scarabeo, si v loňském roce rozhodně nemohla stěžovat na nedostatek amerických zákazníků. Za moře poslala celkem 10 300 motocyklů, což představuje meziroční nárůst o téměř 64 procent.
Nová California by měla přijít na evropský trh již na podzim letošního roku a to dokonce ve dvou verzích: 1400 Custom a 1400 Touring ABS/TC (s integrovanými bočními kufry a kontrolou trakce).

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist