globalmoto_duben_nolan




Mondial Du Deux Roues 2007

Kapitoly článku

Zajímavou součástí francouzské výstavy byla výstava motocyklů, které hrály důležitou roli v některých slavných filmech. V samostatné expozici jsme si tedy mohli prohlédnout například ocelový model dábelského bajku, který se spolu Nickem Cagem měnil v ďábelské spřežení ve filmu GhostRider.



Dále tu byl k vidění Triumph Speed Triple z filmu Mission Impossible 2 v terénním obutí, na fotkách v pozadí doprovázený Tomem Cruisem za řídítky. Děj filmu si už moc nepamatuji, jen mám dojem, že tam motocykl hodně jezdí po předním kole.


V této síni slávy nemohl chybět ani slavný americký hardtail z filmu Easy Rider, na kterém Peter Fonda brázdil Spojené státy. První motocyklový road-movie a symbol šedesátých let.


Možná jste viděli také Motocyklové deníky, kde se mladý Che Guevara spolu s přítelem protloukají Jižní Amerikou na starém Nortonu. Motocykl sice vydržel jen první půlku cesty a po havárii hlavní postavy pokračují stopem, přesto jde o zajímavý, byť drobet ideologicky zaměřený film.


Asi nejlákavějším exponátem byla filmová replika rychlostního speciálu novozélandského závodníka Burta Munro, kterého zahrál Antony Hopkins v nádherném filmu The World´s Fastest Indian - viz recenze.




K vidění ale byly i další desítky motocyklů, často doplněných sajdkárami, dále třeba Batmanův speciál a další a další. Mrkněte na video...

Video: výstava filmových motocyklů

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (20 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist