yamaha_demo_tour




Mondial Du Deux Roues 2007

Kapitoly článku

Kategorie příslušenství je v hojné míře především záležitostí italských výrobců, kteří logicky směřují své novinky a expozice především na domácí výstavu v Miláně, nicméně i zde byla k vidění řada zajímavých nápadů a doplňků. Pokud bychom však měli hodnotit tuto nabídku napříč celou expozicí není jich tu tolik a většinou se jedná spíše o místní výrobce a velké světové firmy. Mezi ty nejdůležitější zde patří zcela jistě výrobce motocyklových přileb Shark, který tu měl asi největší zastoupení.



Z ryze francouzských firem tu měly zastoupení různé motoristické kluby a asistenční služby, které však směřují svůj zájem výhradně na domácí trh. Ale ani ostatní světoví výrobci většinou nechyběli, nicméně jednalo se většinou o lokální zastoupení, jenž ohledně novinek odkazovali až na Miláno.





Součástí pařížské výstavy byla i samostatná hala věnovaná výstavě kol a jejich příslušenství. Nás z této oblasti zaujal především stroj Matra MS1, který lze v kostce asi definovat jako hybrid klasického kola a mopedu na elektrický pohon. Veškerá zbytková energie, kterou během jízdy jezdec vyprodukuje při brždění a šlapání na pedály, je následně ukládána do akumulátorů v zadní části. Stroj má údajně na plné nabití dojet až 62 mil a maximální rychlost dokáže vyhnat až na hranici 45 km/h. Rozhodně se jedná o více než zajímavou záležitost. Cena by se ovšem měla pohybovat někde kolem 3500 eur.




Zajímavou expozici měla i místní firma zabývající se výrobou sajdkár k velkým korábům silnic a klasickým strojům.


Paříž je městem módy, tudíž řada motocyklových firem pojala svoji expozici rovněž jako přehlídkové molo k představení svých nejnovějších oděvních produktů v této oblasti. Kromě již zmiňované KTM v samostatné sekci, se zde objevila např. přehlídka oblečení a doplňků firmy Triumph nebo oblečení firmy GAS, která úzce spolupracuje se značkou Honda.




O tom, že je výstava soustředěna výrazně na domácí příznivce, svědčí kromě jiného i fakt, že přidružená menší samostatná hala je určena téměř výhradně pro bazarové stroje.


Součástí expozice byl i venkovní prostor, kde se připravovaly dráhy na venkovní prezentace a projížďky. Bohužel čas a především počasí nám tentokrát nedovolil tuto část důkladněji prozkoumat.

Video: Příslušenství

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (27 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist