yamaha_demo_tour




Mondial Du Deux Roues 2007

Kapitoly článku

Francouzská značka Voxan je na trhu od roku 1996 a nabízí zajímavé stroje vycházející z vlastního litrového dvouválce s úhlem válců 72°. Výrobci se ovšem nijak slavně nedaří a soustřeďuje se spíše na omezenou exkluzivitu než masovou výrobu, takže mimo Francii se s Voxany potkáte jen zřídka.
Přesto jde o nádherné modely s výjimečným designem i konstrukčními prvky - podívejte se třeba na Café Racer nebo Charade! Exkluzivní nádech této značky ovšem na výstavě narušovala společná expozice s čínskými nízkoobjemovými skútry a motocykly Jincheng a Zongcheng, které pod mnoha různými značkami zaplavují i náš trh.





Voxan GTV 1200

Pro sezónu 2008 Voxan chystá svého prvního velkého cesťáka. Základem opět bude dvouválec o objemu 72° se zdvihovým objemem 1196 ccm, který ovšem bude asi jen stěží konkurovat dnešním velkým GTčkům od konkurence. V modelu GTV by se měl poprvé uplatnit nový příhradový rám, elektricky nastavitelný zadní tlumič, ale i obrácené přední vidle. Samozřejmostí v této kategorii je pak výbava systémem ABS, v tomto případě s propojeným brzdovým systémem a radiálními brzdami. Naopak netypickým prvkem je pohon řemenem, přeci jen všechny dosavadní velké cesťáky se spoléhaly na kardan.




Co se týče designu, Voxan se evidentně nechce pouštět po již vyšlapaných stezkách a vsází kartu na odlišnost. Zepředu je vše soustředěno kolem velkého kulatého světlometu, nad kterým se tyčí obrovská ničím nedělená černá plocha pod plexištítem a celkové křivky mi osobně přišly přehnaně bachraté. Vystavovatel navíc koncept umístil do jakési skleněné kóje, takže motorku vyfotit bez odrazů ve skle bylo téměř neřešitelné. Výroba tohoto nevšedního pokusu by se měla rozběhnout během příštího roku a první cenový údaj byl 17 tis. eur, tj pod půl milionu korun. Inu uvidíme, jak a jestli vůbec se tento model vyvrbí do výrobní podoby.




Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist