journeyman_brezen




Mondial Du Deux Roues 2005

Kapitoly článku

První podrobnější informace a fotografie o novém dvouválci F 800 S naleznete uvnitř článku.

F 800 S


Společnost BMW odkryla první snímky a informace o novém modelu BMW F 800 S s řadovým dvouválcem 800 ccm, který příští rok upevní pozice této značky ve střední třídě.

Dvouválec vyvinutý ve spolupráci se společností Bombardier-Rotax GmbH využívá některé technologie použité v loňském novém čtyřválci řady K (například tvar spalovacího prostoru nebo vyšší kompresi 12:1). Motor bude vyráběn společností Rotax v Rakousku a dodáván na montážní linku v Berlíně. Využití vyvažovacích hřídelí by mělo odstranit vibrace, ale bez úbytku charakteristické živosti dvouválce. BMW slibuje skvělou spotřebu, šetrnost k životnímu prostředí díky trojcestnému katalyzátoru, špičkovou elektroniku motoru plus volitelné ABS. Stejně jako u stávajícího modelu F650CS bude osmistovka využívat nízkoúdržbový a tichý pohon pomocí ozubeného řemenu osazený na nádhernou jednostrannou kyvku. Nejmodernější odpružení typu Paralever a Telelever sice na novém efku nenajdeme, ale zase bychom se měli dočkat příznivé ceny srovnatelné se stávajícími jednoválci řady F.

Integrovaná šestistupňová převodovka s kompromisním odstupňováním pro pohodlnou i sportovní jízdu. Při oznámeném výkonu přes 82 koní a suché hmotnosti do 190 kg se můžeme těšit na zajímavé svezení. Vždyť řadový dvouválec s vyšším objemem dnes nabízí jen Yamaha TDM a nově také Kawasaki ER 6n/f.

Nové BMW F800S bude poprvé představeno na listopadové výstavě EICMA Motor Show v Miláně, na které naše redakce samozřejmě nebude chybět.


HP 2


O novém hard enduru (HP2) od BMW jsme vás již informovali. Nyní zde naleznete první fotografie přímo z výstavy v Paříži. Potvrdit také můžeme již dříve avizovaných 105 koní při 7000 ot./min. a 115 Nm při 5500 ot./min. Cena by se potom měla pohybovat kolem 17 000 Eur.





Video: BMW
Délka: 1,04 min.
Velikost: 4,8 MB
Pro spuštění videa klikněte na odkaz značky nebo na odkaz velikosti. Všechny videa jsou ve formátu WMV.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist