husqvarna_svartpilen_801_2




MO2OR Project 1

V rámci soutěže nové firmy MO2OR a následného hlasování byl vybrán vítěz. Nový café-racer má zatím jen jednoduchý pracovní název - Project 1.

Před měsícem jsme vás informovali o nové firmě MO2OR, kterou založil Steve Pritchard z Velké Británie. Podobu nového motocyklu měla určit designérská soutěž, ze které byl následně vybrán vítěz. V anketě nakonec vyhrál Arnau Sanjuan a jeho návrh café-racera.


Nový café-racer má zatím jen jednoduchý pracovní název - Project 1. Základem motocyklu bude příhradový rám z ocelových trubek. Pohonnou jednotkou by měl být vzduchem chlazený dvouválec V-Twin o objemu 883 ccm s přímým vstřikováním paliva. Mělo by se jednat o motor, který pracuje v motocyklu Harley-Davidson 883 Sportster. Project 1 by měl mít 6stupňovou převodovku a sekundární převod pomocí řetězu.


Podvozek by měl obsahovat plně nastavitelnou obrácenou vidlici s průměrem trubek 43 mm vpředu, vzadu bude klasická kyvná vidlice s centrální tlumící jednotkou. Brzdy dodá firma Brembo: na předním kole budou dva kotouče s radiálními třmeny, vzadu by měl být jeden menší kotouč. Disky kol by měly být lité s průměrem 17 palců. První zprávy také hovoří o možnosti nastavení sedla a stupaček, aby motocykl vyhovoval více zákazníkům. Přístrojová deska by měla obsahovat klasické dva analogové budíky - tachometr a otáčkoměr.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist