yamaha_demo_tour




České firmy na výstavě Eicma

Během návštěvy veletrhu v Miláně jsme se v záplavě světových značek s potěšením zastavili také u stánků několika tuzemských výrobců. Naše vlajka byla zastoupena skoro ve všech kategoriích - vidět jsme mohli české pneumatiky, brzdové komponenty, tuningové doplňky a příslušenství, a nechyběl ani zástupce custom kultury.

Goldfren

Východočeský výrobce brzd a všeho, co se kolem nich točí, přivezl do Milána nejen celou řadu novinek, ale také motorku slovenského závodníka Ivana Jakeše,  který s ní letos zazářil na Rally Dakar a v cíli dosáhl na fantastické čtvrté místo. V náročných podmínkách nejtvrdšího závodu planety se samozřejmě mohl spolehnout na české brzdové komponenty.

Mitas


Na letošním veletrhu se poprvé oficiálně představila divize Mitas Motorcycle Business Unit, která vznikla sloučením motocyklových divizí společností Mitas a Savatech. Její základy byly položeny již v říjnu 2012, kdy se Savatech stal součástí ČGS Holding a.s., mateřské společnosti výrobce mimosilničních pneumatik Mitas. Pneumatiky značky Sava, které produkuje Savatech, budou od nynějška postupně nahrazovány obchodní značkou Mitas. První pneumatikou vyrobenou divizí Mitas Moto je radiální pneumatika Sport Force, určená pro sportovní i cestovní motocykly.
„Pneumatiky Mitas Sport Force jsou prvními radiálními pneumatikami vyráběnými pod značkou Mitas. Jsou produkovány ve slovinském závodě Savatech,“ říká Andrew Mabin, obchodní a marketingový ředitel Mitas.
Z inovačních technologií, používaných při výrobě nových Mitasek, uvěďme alespoň ty nejdůležitější:
OGT 3D (3-D Optimum Groove Technology)
Díky této technologii má pneumatika Sport Force optimální tvar a hloubku dezénových drážek a při jízdě tak dochází k menšímu zahřívání běhounu.
SCT (Strong Carcass Technology)
Technologie SCT udržuje vysokou tuhost kordové vrstvy i u ojeté pneumatiky, a tudíž déle zachovává optimální jízdní vlastnosti a prodlužuje její životnost.
FEA (Finite Element Analyses)
K navržení optimální konstrukce pneumatiky byla použita analýza FEA se speciální počítačovou simulací. Díky těmto postupům lze konstrukci pneumatiky přizpůsobit tak, aby měla nejvyšší možný záběr, ale zároveň byla natolik pevná, aby byla zajištěna maximální stabilita při jízdě.


RD Moto

Firma z Rychnova nad Kněžnou si zakládá hlavně na dlouholetých zkušenostech a také na tom, že všechny svoje produkty vyrábí v České republice. V jejím výrobním programu najdete padací protektory a rámy, drobné tuningové doplňky, ale také třeba montážní stojany.
V současné době nabízí padací protektory s různým typem uchycení pro více než 150 motocyklů všech značek, a svůj sortiment neustále rozšiřuje. V Miláně slavil úspěch nový  černý slider s názvem Diamond, frézovaný na pětiosém CNC stroji, ale líbily se také stavitelné páčky s originálním systémem seřízení, které se začnou prodávat už na jaře včetně prodloužené a zalamovací verze
Novinkou v sortimentu RD Moto jsou dále kryty zrcátek, rozšiřovací redukce pod zrcátka naked motocyklů, nebo levnější typy padacích protektorů do os kol.

Rusty Pistons

Chlumecký Bikres Crown v Miláně prezentoval novou kolekci alternativní Custom módy Rusty Pistons - stylové helmy, oblečení, boty a doplňky pro vyznavače kultury klasických bobbers, choppers, Hot and Rot rodů.
Z prezentovaných novinek byl nejvíce zájem o nové v Itálii vyraběné tříkompozitní helmy, které jsou ručně zpracovávané. Každá vyrobená helma má tak svůj originální a jedinečný old shool - retro vzhled.
"Překvapili jsme také novou kolekcí textilních a kožených bund, které jsme na žádost našich distributorů z Evropy doplnili o možnost použítí plné sady anglických protektorů Forcefield" dodává Martin Solar, jeden z majitelů Bikers Crownu.
Nové designy mikin, triček, jeansů, bot a doplňků, které přibyly v sortimentu, sklidily úspěch nejen u návštěvníků výstavy, ale i u novinářů ze zahraničí a hlavně nových obchodních partnerů, takže Rusty Pistons jsme určitě neviděli na seznamu vystavovatelů naposledy.
Mezi dalšími českými zástupci se na výstavě prezentovala původem nizozemská firma Delta Braking, kterou ale lze považovat také za domácí, protože své brzdové komponenty vyrábí v Mošnově. V současné době rozjiždí program brzd pro sněžné skútry, MTB, a novou výrobu brzdových kotoučů pro silniční motorky.
Českou motorku s vyjímkou značky Kuberg, která vyrabí elektrobiky ve Vrbně pod Pradědem, na výstavě takového významu jako je Eicma asi hned tak neuvidíme, ale i tak je dobře, že alespoň naše firmy vyrábějící doplňky a příslušenství mají co nabídnout i v zahraniční konkurenci.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist