globalmoto_duben_nolan




Miláno 2008 - Nipponia

Nová značka Nipponia představila několik odvážných skútrů, které v sobě spojují řeckou a japonskou motocyklovou historii. Řecké motocykly Mego šedesátých a sedmdesátých let a japonská exportní společnost Nipponia v součtu daly vzniknout opravdu zajímavému projektu.


Známý řecký automobilový designér, Sotiris Kovos, který stál u zrodu například Toyoty Yaris, navrhl tři charizmatické modely skútrů, které na výstavě EICMA opravdu vystupovaly z průměru a dokazovaly, že v designu stále lze přijít s něčím převratně novým.
Výroba těchto strojů by měla být zahájena během příštího roku, pravděpodobně v Číně, ono už to vlastně dnes ani jinde nejde? Tyto stroje by měly být osazeny motory 125, 150 a 200 ccm a na trh přijdou v létě 2009, uvidíme, třeba se i u nás objeví nějaký dovozce.

Nipponia VORREI

Zajímavý skútr na šestnáctkových kolech, který by měl navíc být v nabídce s originálním kufrem kopírujícím křivky stroje. Design se možná nebude líbit každému, ale rozhodně zaujme. A co teprve, když se posadíte za řídítka a budete před sebou mít originální kulatou přístrojovku!

Nipponia ARTE

Totální minimalismus. Tak tenhle stroj je tak ošklivý, až je skoro hezký!

Nipponia EZIO

Tohle vozítko by mělo disponovat motorem 50 a 125 ccm. Inspirací v tomto případě prý byla kšiltovka nasazená štítkem dozadu.

Renzo

Tohle je zatím jen koncept, ale jestli se značce bude na trhu dařit, třeba i na něj dojde...

Miláno 2008: Nipponia


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Autor: Jarda střih: Mira

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist