globalmoto_duben_nolan




Martin Krátký v roce 2011

I letos budou mít mnozí z vás možnost vidět Martina, jak se dostává se svojí motorkou na hranice fyzikálních zákonů, a občas i za ně. Letošek už odstartoval v Holešovicích, co bude dále se dozvíte v rozhovoru.

Co jsi vlastně dělal přes zimu?
Tak tuhle zimu jsme celou motorku s bráchou rozebrali, vyměnili některé špatné díly, a opět se svařil prasklý rám. Vyrobily se nové padáky, které budou snad opět o něco odolnější. Motorka dostala i nový lak. Jinak vše zůstalo při starém.

Přinesla zima i odpočinek?
Po loňské sezóně jsem si vcelku rád odpočinul od koloběhu: práce, po práci trénovat a o víkendu na akci. Tak jsem se trochu na zimu i těšil, ale to mi vydrželo tak měsíc a už jsem si říkal, že mi vlastně to předvádění se před lidma chybí, a že bych se na nějaké akci svezl. Takže přes zimu spíš relaxuji.
Dá se v zimě vůbec trénovat?
Pokud by byla hala, kde by se dalo jezdit, tak určitě jo. Tohle je věc, kterou bych měl nějak řešit, protože pokud chci jezdit na nějaké lepší úrovni, tak bych potřeboval trénovat i přes zimu. No, a nebo je ještě druhá možnost - nehrotit to a jezdit pouze těch 8 měsíců, jako teď. Ale pak je těžký konkurovat jezdcům, kteří mají úplně jiné podmínky.

Jak často trénuješ?
Snažím se trénovat 6 dní v týdnu, tak hoďku nebo dvě, podle času a počasí. O víkendu, když mám volno, třeba 4 hodiny denně. Před každou sezónou si říkám, že bych chtěl trénovat víc, ale zatím mi to nikdy nevyšlo. Tak uvidím letos.


Co se chystáš letos natrénovat?
Určitě mám v hlavě spoustu triků, které bych se chtěl naučit, ale nechci předbíhat. Každopádně bych svoje ježdění chtěl zrychlit, aby to mělo spád.


Kam se chystáš a co máš v plánu letos?
Určitě to budou nejen akce v ČR, ale i závody a exhibice v jiných zemích Evropy. Taky bych rád odjel celý maďarský šampionát, který tvoří 4 závody a úroveň je opravdu vysoká. Seznam akcí na tento rok najdete na mých stránkách.

Co ti přinášejí závody mimo ČR?
Pro mě je to hlavně motivace stále se zlepšovat, protože úroveň ježdění je tam úplně jiná než tady v ČR, a to je můj hlavní důvod.
Loni na podzim jsi natočil povedené video. Chystáš něco i letos?
V plánu určitě něco mám, ale je potřeba víc kamer a víc lidí kolem, aby to bylo podle mých představ. Nápadů mám v hlavě spoustu. Ale určitě víš v čem je problém. Když se do natáčení neinvestují peníze, nic kloudného z toho nebude.
Ještě k tomu trénování: trénuješ sám, nebo vás jezdí víc?
Dřív mě bavilo jezdit s víc lidma pohromadě, ale teď jezdím rád sám, protože mám klid na trénování a taky jistotu, že neprokecám půl tréninku někde ve stínu u auta.
Na závěr bych chtěl poděkovat svým sponzorům a mému bráchovi za pomoc.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist