yamaha_demo_tour




Eicma: doplňky a zajímavosti

Na výstavu motocyklů neoddělitelně patří také expozice s doplňky a příslušenstvím. A protože milánská Eicma nemá ve světě co do rozsahu příliš konkurentů, na ploše nechyběl snad jediný výrobce. Pro ilustraci jsme vybrali alespoň ty nejzajímavější.

Kapitoly článku

Polini

Italská firma Polini ze zabývá výrobou tuningových sad pro zvýšení výkonu, určených především na skútry. Funkčnost svých produktů nechává prověřit v rámci vlastního seriálu závodů Polini Cup. Roli hlavní novinky hrál v Miláně modernizovaný kit pro skútr Vespa Primavera ET3, a to jak v civilním, tak i racingovém provedení. Nechyběly pochopitelně ani výfuky, válce, variátory, filtry a řídící jednotky na širokou škálu dalších modelů. Zbrusu novým kouskem v kolekci Polini je také kyvná vidlice Torsen WD pro skútry, vybavené motory Piaggio a Minarelli 50 ccm. Tvar kyvky jasně odkazuje na původ v MotoGP, a je příslibem podstatného zlepšení jízdních vlastností.

Malossi

Společnost Malossi nabízí podobný sortiment jako Polini, ale jejich stánky si na výstavě díky barevnému řešení snad nikdo nespletl. Také u Malossi se nejvíc chlubili svými závodními speciály a tuningovými komponenty, jejichž nabídka na rozdíl od konkurenčních krajanů zahrnuje navíc tlumiče pérování a brzdové součásti. V současné době Malossi na žebříčku dosažených úspěchů nejvýše řadí čtyřventilovou hliníkovou hlavu V4, kterou vyvinuli pro skútry Piaggio s obsahem motoru 125 – 300 ccm. Výkon se má po nahrazení standardní hlavy  V-čtyřkou zvýšit až o 25 %. Malossi prodává pod svou značkou také řadu maziv, určených opět pochopitelně k použití ve skútrech.

Rizoma

Že v Itálii rozumí hlavně designu, o tom přesvědčila expozice ozdobných doplňků značky Rizoma. V reálu měli návštěvníci možnost zhodnotit jejich kvalitu na několika nastrojených motocyklech, například nádherném Monstru. Kompletní nabídka značky ale samozřejmě obsahuje parádičky jako jsou zrcátka, páčky, blinkry, rukojeti, řídítka, přepákování, nádobky atd. na mnohem více modelů, od naháčů po čopry. A třeba taková Yamaha si nechává u Rizomy exkluzivně vyrábět doplňky na MT-01, které pak prodává výhradně prostřednictvím svých dealerů.

Barracuda

Barracuda v Miláně postavila na chlup stejný stánek, jako před měsícem na Intermotu a prezentovala na něm totožné novinky: zrcátka řady Race, Street a X-Versions. Spojení blinkrů se zrcátky v jeden celek patří k nejmodernějším designérským trendům a pro značku Barracuda byla móda vždy důležitým faktorem, hned vedle kvality zpracování. Teď už se můžeme těšit, jaká modelka se po boku Jorge Lorenza objeví v kalendáři Barracuda na příští rok.

Alpina

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist