yamaha_tenere_duben




Dvoutaktní Malaguti MR250

Na japonské výstavě Tokyo Motorcycle Show se italská značka Malaguti předvedla s konceptem MR250, který zažehl jiskérku naděje pro příznivce ječivého zvuku dvoutaktních motorů. Od nového kapalinou chlazeného jednoválce o objemu 250 ccm se hovoří o maximálním výkonu na hranici 50 koní!

Žádné další informace o případné výrobě či dostupnosti na Evropském trhu továrna bohužel zatím neuvolnila, takže se musíme omezit na údaje a fotografie z výstavy. Na nich vidíme motocykl ve stylu amerických strojů flattracker posazený na kolech 18 palců vepředu a 17 palců vzadu s drátovým. Trubkový rám, 41mm vidlice USD, jedna kotoučová brzda vepředu i vzadu. rozvor kol je 1430 mm suchá hmotnost pouhých 118 kg.
V Japonsku se údajně hovořilo o připravované výrobě tohoto prototypu pro místní trh, o budoucí dostupnosti v Evropě zatím nejsou žádné zprávy. Lze ale předpokládat, že naši ochránci v úřadech EU by na slovo „dvoutaktní“ reagovali jako stádo býků na rudě oblečeného toreadora. Přesto je vznik byť jen takového prototypu dobrou zprávou, která svědčí o tom, že s dvoutaktními maloobjemovými stroji se pokračuje ve vývoji. Třeba se s nimi zase začneme setkávat i na silnici a nejen v nízkoobjemových třídách MotoGP.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist