globalmoto_unor




Lukáš Pešek otvírá třetí ročník zimních kurzů

Nejlepší trénink je neustále držet řídítka v ruce. To je stará známá pravda. Ty otužilejší čeká zhruba pětiměsíční pauza, při které všechny těžce vydřené zkušenosti a návyky zakrní, a na jaře můžete začít znovu. Nebo se můžete přihlásit do halového kurzu Lukáše Peška a své schopnosti přes zimu dokonce posunout dál.

Kapitoly článku

Motorka není auto, má svá specifika a kdo to myslí s ježděním vážně, měl by čas od času trénovat. To už si motorkářská populace začíná uvědomovat, o čemž svědčí vyprodané kurzy a motoškoly nebo třeba jednodenní kemp, který vznikl ve spolupráci Lukáše Peška s Besipem. Po místech se tam zaprášilo dokonce ještě dřív, než jsme o něm vůbec stihli napsat. To je skvělá zpráva, ale spousta těch peněz za kruzy takzvaně vyletí komínem, protože spousta lidí motorku uloží k zimnímu spánku a na jaře začíná znovu od začátku. Sami moc dobře víme, o čem mluvíme. Zima je dlouhá i pro motocyklového novináře, zvlášť když neholduje blátivým enduro radovánkám, jenže ten má dost velkou šanci, že se přes zimu sveze na nějakém zahraničním testování. Když to pak vyjde dobře a sejdou se alespoň dva výjezdy za teplem, je to znát a první tuzemské vyjetí není taková křeč.

Španělsko, Itálie nebo Čechy?

Kvůli svezení a zimnímu tréninku přitom hned nemusíte utrácet desítky tisíc za dovolené v zahraničí nebo kvůli nákupu endura a kompletní výbavy. Stačí mrknout na stránky www.pesek52.com, kde se otvírají termíny pro už třetí sezónu Zimních tréninků bezpečné jízdy na Ohvale. Jak už název napovídá, nejde navíc jen o volné ježdění pod střechou, ale o trénink pod vedením jednoho z nejúspěšnějších českých jezdců silničního MS. Tříhodinový kurz probíhá v Kart Centru v pražském Radotíně, skládá se z teoretické výuky, hlavní část ale zabírá intenzivní ježdění na motocyklech Ohvale. To jsou pro připomenutí zmenšené silniční závoďáky určené především pro dospělé, které si oblíbila téměř kompletní světová silničářská špička.

Nemusíte být rovnou Maverick Viňales, Jack Miller, Chaz Davies nebo Scott Reading abyste zimní trénink využili. Kurzy Ohvale jsou určené pro širokou veřejnost. Trénují se i úplné základy od ovládání motorky a posezu přes správný pohled až po stopu a nácvik krizových situací. A že si jich na kluzkém betonovém povrchu motokárové dráhy užijete nespočet, jsme se několikrát přesvědčili na vlastní kůži. Cena kurzu je 5 999,- a zahrnuje pronájem motocyklu se všemi spotřebními věcmi, pronájem tratě, oběd a dokonce ani nemusíte mít pořádnou výbavu. K dispozici je několik kompletů od 4SR a přileb Shoei, stačí jen pevná obuv. Pro aktuální dostupnost termínů sledujte webové stránky, přes které probíhají i rezervace.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
bigfury přispěl 3 Kč
delfuegos přispěl 3 Kč
lukasnaklo přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist